Передплата 2024 «Добра кухня»

Невідомі не впустили на територію «Межигір'я» комісію

  • 29.04.2024, 18:30
  • 534

29 квітня у державному парку-пам'ятці «Межигір'я» розпочався процес передачі в управління держави активів, на які наклали арешт у справах проти експрезидента України Віктора Януковича. Проте невідомі особи не пускають на територію «Межигір'я» членів міжвідомчої комісії, яка прибула до парку

Фото: Главком
Фото: Главком

Про це повідомили у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.

У відомстві зазначають, що до міжвідомчої комісії входять представники Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), Фонду держмайна та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Вони мали здійснити перевірку та огляд активів, яке арештували правоохоронці в межах кримінального провадження проти Віктора Януковича, який незаконно привласнив майно на території «Межигір'я».

У Міндовкілля підкреслюють — така перевірка є першим етапом у процесі передачі арештованого майна в управління державній установі «Парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення „Межигір'я“». Однак на територію парку членів комісії не впустили невідомі, через що її робота наразі неможлива.

«Міжвідомча комісія діє у рамках правового поля. Так, створення парку-пам'ятки „Межигір'я“ передбачено Законом України № 3264. Цим же документом Уряду було доручено забезпечити створення спеціальної адміністрації парку-пам'ятки. Наразі таку адміністрацію створено (…) Отже, на сьогодні згідно з усіма документами власником цієї території є держава» — коментує перший заступник міндовкілля Олександр Краснолуцький.

Виконувач обов’язків директора парку «Межигір'я» Сергій Юзвенко також запевняє, що блокування роботи комісії є безпідставним та суперечить закону. За його словами, парк є пам’яткою загальнодержавного значення, а, отже, він обов’язково почне роботу на користь держави.

Схожі новини