Передплата 2024 «Добра кухня»

ГПУ отримала докази причетності високопосадовців до тендерних махінацій

  • 26.11.2014, 12:20
  • 933

Генеральна прокуратура отримала докази причетності українських високопосадовців до тендерних махінацій в енергетичній та оборонній сферах.

Під час обшуків в двох чиновників було вилучено $420 тисяч. Про це повідомляє ТСН.

Слідчий Головної військової прокуратури та співробітники УБОЗу знайшли готівку в банківському сейфі екс-директора департаменту державних закупівель Міністерства оборони України. Підозрюваного у зловживанні владою вже взяли під варту.

В міністерстві вказують на останнього керівника департаменту — Олександра Зражевського, якого напередодні з посади звільнили.

На час досудового слідства за ґрати потрапив і заступник керівника "Центренерго", 70% акцій якого належать державі. Нині слідство намагається з'ясувати, з яких саме угод заступник голови правління отримав 2 млн гривень. Із них 800 тисяч, що вже доведено, складають тендерні відкати за невугільні операції. Чиновника підозрюють в отриманні відкатів у розмірі 20% за угоду.

"Державні кошти перераховувались на рахунки переможців тендерів, які були завчасно визначені, а ті, в свою чергу, на певні фіктивні підприємства, які знімали кошти готівкою. А потім кошти в розмірі від 15-20% від вартості договорів скеровувались через посередників керівництву "Центренерго", — розповів керівник управління з розслідування особливо важливих справ управління ГПУ Роман Труба.

Схожі новини