Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові президент Порошенко відвідає два вузи і один музей

У п’ятницю, 3 жовтня, президент України Петро Порошенко перебуватиме із робочою поїздкою у Львівській області.

Це його перший візит на Львівщину як глави держави. Згідно із програмою візиту, президент відвідає три об’єкти — Львівський національний університет ім. Івана Франка, Академію Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного і Національний музей імені Андрея Шептицького. Є інформація, що Порошенко відвідає одне з оборонних підприємств.

У Львів президент прилетить о 13.00. О 13.20 — відвідає Академію Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного. Наступна локація — Франковий вуз. Тут в актовій залі о 15.00 відбудеться зустріч Петра Порошенка з громадськістю Львівщини. Президент представить свою виборчу програму і стратегію розвитку України до 2020 року. Потім виступатимуть віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман і заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків.

Далі — запитання-відповіді, живе спілкування з громадськістю. Уся зустріч орієнтовно триватиме півтори години. Після спілкування з громадськістю президент перейде у дзеркальну залу ЛНУ ім. І. Франка, де орієнтовно о 16.30 відбудеться брифінг для журналістів. О 17.15 Петро Порошенко відвідає Національний музей імені Андрея Шептицького. Звідти їде в аеропорт, де о 18.00 відлітає зі Львова.

За інформацією джерел “ВЗ”, громадськість на зустріч із президентом запрошували в “телефонному режимі”, адже кількість місць в залі обмежена. Зокрема, студент 3-го курсу Франкового вишу Дмитро розповів, що йому подзвонив заступник декана факультету і запросив на цю зустріч. “Хотів би особисто поспілкуватися з президентом, — каже Дмитро. — Хоча маю сумнів, що мені це вдасться. Хотів би запитати, яке місце в його програмі “Україна-2020” відводиться для розвитку молоді. Може, вдасться хоча б поспілкуватися із Дмитром Шимківим. Це реально крутий дядько. Він був директором “Microsoft Україна”, тож має європейські стандарти в голові”.

А тим часом...

6-7 жовтня у Львові відбудеться засідання на рівні заступників міністрів закордонних справ країн Вишеградської групи та України. Нашу делегацію очолюватиме перший заступник міністра закордонних справ України Наталія Галібаренко.

У засіданні візьмуть участь державний секретар МЗС Словацької Республіки Петер Буріан, державний секретар МЗС Чеської Республіки Рудолф Їндрак, державний секретар МЗС Республіки Польща Томаш Орловскі, державний секретар МЗС Угорщини Іштван Мікола. Пленарне засідання відбудеться у блакитній залі палацу Потоцьких (вул.Коперника, 15). Програмою заходу також передбачено проведення зустрічей учасників заходу з керівництвом Львова та Львівської області.

Схожі новини