Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині судитимуть злочинців, які вкрали бюджетні кошти

  • 02.05.2024, 19:30
  • 499

У Стрию група злочинців вкрала майже два мільйони гривень бюджетних коштів Стрийської міської ради під час капітального ремонту стадіону «Сокіл»

Фото: Нацполіція Львівщини
Фото: Нацполіція Львівщини

Про це повідомили у поліції Львівщини.

«Як встановили правоохоронці, для проведення капітального ремонту стадіону „Сокіл“, розташованого у місті Стрий, у 2021 році між Стрийською міською радою та однією з будівельних компаній був укладений відповідний договір. В подальшому підрядник, в особі керівниці та головного інженера підприємства, вніс до актів виконаних робіт завідомо неправдиві відомості, завищивши обсяги фактично проведених робіт. На підставі цих документів з бюджету Стрийської міської ради на рахунок компанії-підрядника були переказані кошти і таким чином територіальній громаді було завдано збитків на суму майже 2 мільйони гривень», — йдеться в повідомленні.

Організатором злочинної групи, а також схеми незаконного заволодіння бюджетними коштами, був один з ініціаторів заснування компанії-підрядника — 49-річний підприємець з Дніпропертовська. Йому та іншим учасникам групи, а саме керівниці та головному інженеру компанії-підрядника, було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.4 ст.190 (Шахрайство) ККУ та ч.3 ст.28 — ч.1 ст.366 (Службове підроблення) ККУ.

Досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду. Їм загрожує до дванадцяти років тюрми із конфіскацією майна.

Схожі новини