Передплата 2024 ВЗ

На старенькому Т-64 три москальських танки переміг!

Микола Тишик з волинського Седлища дав ворогам прочухана

Цією історією поділився на Фейсбуку киянин, активіст громадського спротиву Юрій Джей — і вона викликала шалену реакцію читачів. Ніщо так не підносить дух, як подібні новини з фронту. Ось ця розповідь.

«І знову про героїв. На фото Микола Тишик, танкіст з Волині з 51-ї бригади. Скромний добрий хлопець 24 років. І ось його історія. Усі знають, що російські танки Т-72 переважають за багатьма показниками наші Т-64М. Расєйські прихильники Путіна, які носять погони і називають себе офіцерами, запевняють своїх танкістів, що хохляцькі танки ніколи не попруть проти військової гордості Шойгу один на один і драпатимуть до Черемоша. И ось на «дАмбасе» три москальські танки атакували український блокпост. «Завдяки» нашому військовому керівництву протитанкових засобів у наших хлопців, звичайно, не було. Пацани зрозуміли, що їм хана, але все одно вирішили прийняти бій. Поки москальські херої з наклейками «Спецназ Оплот» обстрілювали з великої відстані наш блок, хлопці по рації просили допомоги від артилерії чи авіації, давали координати цілі, але допомоги не було. Як раптом з “зеленки” вилетів український танк Т-64М нашого Миколи. ОДИН древній танк проти ТРЬОХ танків ворога!!! З першого ж пострілу Коля підбив одне з рассєйських чудес техніки, і поки два інших збирали у кулак залишки хоробрості, став маневрувати між блокпостом і ворогом, щоб повести їх за собою подалі від блоку. Отямившись, расєйські сміливці з ізвічним «дык йолы-палы», ломанулися за Миколою навздогін. Коля маневрував, а уперті «старші брати» тупо перли по прямій, щоб не втрачати швидкості. Зрозумівши такий маневр, Микола заманив цих двох прихильників «Глонаса» просто у болото. Підсумок. Херої вибралися з тонучих танків і гордо, відважно, з закиданням голені кинулися навтьоки. Один їхній танк повністю втопився, а другий просто загруз. І що зробив наш Коля? Як хазяйська дитина, Микола зачепив москальське чудо техніки тросом, витягнув його з болота і на ньому прибув у табір 51-ї бригади. За виявлений героїзм країна нагородила Миколу... відпуском!!! Ось такі хлопці живуть поруч з нами!!!

Слава Україні!!!»

Я запитала автора допису, звідки родом командир танка Микола Тишик, Юрій відповів — з села Стара Вижівка. І скинув мені посилання на свій інший допис: “Микола родом з містечка Стара Вижівка, світлий, неймовірний хлопець! Дуже кремпується, коли його називають героєм. Каже, коли у бій вступив, чомусь був впевнений, що переможе. Так і вийшло. Ось наш герой!”

Телефоную у Стару Вижівку, вона виявляється Старою Вижвою. Голова селищної ради Микола Залевський підказує: Микола Тишик — з маленького села Седлище, у кількох кілометрах від Старої Вижви. “А чули про нього?” — запитую. “Чого ж не чули!” — відповідає голова. Телефоную у Седлище Старовижецького району — зв’язок жахливий, нікуди не можу додзвонитися. Нарешті з чергової спроби хтось бере слухавку, запитую чоловіка на тому кінці про Миколу, і через перешкоди і тріск чую: це батько героя. Оце так пощастило! А тоді і Микола підходить до телефону. Він саме приїхав додому у відпустку на кілька днів. Уся родина зібралася за столом. Кажу йому, що зараз тисячі людей радіють його поверненню, тисячі людей пишуть йому слова вдячності і захоплення. Він сміється...

(Більше про Миколу Тишика, одного з ге­роїв нашого часу, читайте згодом).

Схожі новини