Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко: "Українська нація продемонструвала, що здатна об'єднатися"

  • 06.08.2014, 19:45
  • 792

За останній рік українська нація спростувала стереотип, що її дуже важко об'єднати

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з волонтерами, передає Укрінформ.

«Який стереотип існував по відношенню до України? Що в першу чергу, на думку інших народів, характеризувало українців? Прислів'я «Моя хата з краю», що нас дуже важко об'єднати. І сьогодні це віковічне уявлення було вщент зруйновано», — сказав Президент.

На переконання глави Української держави, за останні півроку українці продемонстрували, що вони можуть бути об'єднані, а також те, що спільні зусилля, виявлені ще під час Майдану, не перервуться, тим паче зараз, під час воєнних дій.

Порошенко також підкреслив, що Україна спочатку мала «знищені й знекровлені» війська. Однак за декілька місяців Україні вдалося відродити армію. Зокрема, за словами Порошенка, наразі підрозділи ЗС України та Нацгвардії скоротили зону проведення антитерористичної операції на Сході України на три чверті.

"Я сподіваюся, що за 2-3 місяці ви помітили прогрес — прогрес щодо забезпечення Збройних Сил, прогрес щодо підвищення професійності планувань операції і прогрес щодо рішучості нашої армії. Але, на жаль, цей прогрес є не дуже швидкий. І сьогодні ще зарано розслаблятися і державі, і армії, і Нацгвардії, і прикордонникам", — підсумував Глава держави.

Схожі новини