Передплата 2024 «Добрий господар»

АТО призупинено на тиждень

  • 21.06.2014, 11:43
  • 809

Українські силовики, задіяні в антитерористичній операції, о 22:00 п'ятниці припинили вогонь в рамках реалізації мирного плану президента Петра Порошенка по врегулюванню ситуації на сході країни

"О 22:00 українські військовослужбовці припинили вогонь у зв'язку з відповідним наказом Верховного головнокомандувача Збройних сил України", — повідомив керівник групи інформування АТО Владислав Селезньов.

За його словами, силовики можуть застосовувати зброю у разі явного нападу на блок-пости, інші військові підрозділи, які задіяні в АТО, для відбиття нападу. Крім того, додав Селезньов, сили АТО забезпечують охорону та оборону державного кордону України.

Як повідомлялося, в п'ятницю в ході поїздки на Донеччину президент Порошенко наказав силовикам припинити вогонь на тиждень, щоб члени незаконних збройних формувань могли скласти зброю. Такий відданий наказ усім підрозділам Збройних сил, Національної гвардії та Державної прикордонної служби на тиждень — з 20 по 27 червня.

В цей же день глава української держави оприлюднив свій мирний план врегулювання ситуації на сході країни, який передбачає 15 кроків, у тому числі роззброєння, звільнення будівель і заручників, а також децентралізацію влади шляхом внесення змін до Конституції.

Джерело: Дзеркало Тижня

Схожі новини