Передплата 2024 ВЗ

Сім тисяч доларів за виїзд з України

  • 02.05.2024, 18:40
  • 1 226

30 квітня у Стрию працівники поліції затримали особу, яка допомагала ухилянтам незаконного виїхати за кордон

Фото: Поліція Львівської області
Фото: Поліція Львівської області

Про це повідомляє поліція Львівської області.

«Підозрюваний організував незаконне внесення даних чоловіків призовного віку до однієї з інформаційних систем, що давало їм право виїхати за межі України в умовах воєнного стану. Свої „послуги“ він оцінював у 7 тисяч доларів США з кожного „клієнта“», — повідомляють працівники поліції.

Зловмисника, 52-річного жителя Стрия, викрили слідчі відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності поліції Львівщини спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Правоохоронці затримали фігуранта в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України 30 квітня у Стрию після отримання ним частини коштів від одного з «клієнтів» у розмірі 4 тисячі доларів США.

«Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку, документи, чорнові записи й інші речові докази, що підтверджують його причетність до організації незаконного переправлення осіб через кордон України», — розповідають правоохоронці.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Схожі новини