Передплата 2024 ВЗ

"Прапор України ніхто не спустить"

Особовий склад кримської Південної військово-морської бази категорично відмовився віддавати зброю окупантам

До населеного пункту Новоозерне (АР Крим), де розташовані частини та підрозділи Південної військово-морської бази Військово-морських Сил Збройних Сил України, прибули чотири КАМАЗи без будь-яких номерних знаків, в яких перебували озброєні військовослужбовці Російської Федерації. Після спілкування з представниками командування ПВМБ вони запропонували українським військовим скласти зброю. Також представники Чорноморського флоту РФ пропонували нашим офіцерам перейти на сторону «кримського народу», спокушаючи їх різними матеріальним благами.

Однак, особовий склад у категоричній формі відмовився віддавати зброю, яку йому було вручено українським народом для захисту Батьківщини.

— Ви бачили на будівлі нашого штабу прапор України. Ніхто не збирається його спускати і піднімати прапор будь-якої іншої країни. Ми готові до будь-якого розвитку подій. Особовий склад ввіреної мені частини залишається вірним присязі,- зазначив тимчасово виконуючий обов’язки командира Південної військово-морської бази капітан 2-го рангу Вадим Філіпенко.

За словами виконуючого обов’язки командира бази, для підсилення і поглиблення провокаційних дій з боку окупантів на територію селища Новоозерне вантажівками без номерних знаків було також завезено так званих казаків та інших проросійськи налаштованих громадян. У спілкуванні з українськими військовослужбовцями вони поводяться зухвало і вкрай агресивно. Свої дії намагаються пояснити захистом інтересів російськомовного населення.

"За нашими спостереженнями, переважна більшість цих псевдопатріотів не є мешканцями селища Новоозерне",- наголосив капітан 2-го рангу Вадим Філіпенко.

За словами командира бригади надводних кораблів капітана 2-го рангу Віталія Звягінцева, моральний стан українських військових моряків високий. Екіпажі озброєні стрілецькою зброєю і готові до виконання наказу.

- Особисто я спілкуюсь з вами російською мовою. Я народився та навчався в Севастополі, тривалий час проходив там військову службу, там мешкає моя родина, поховані мої батьки. Ніяких проблем по службі і в житті у мене від цього не виникало.Тому мені не зрозуміло, чому іноземні військові прийшли нас від когось захищати. Нам пропонують скласти зброю або прийняти присягу якомусь незрозумілому уряду. Автономна республіка Крим є невід’ємною складовою України. І саме тут ми захищаємо інтереси України, — сказав капітан 2-го рангу Звягінцев.

...Вхід до озера Донузлав заблоковано допоміжними суднами ЧФ РФ. Поруч перебувають ракетні катери та флагман Чорноморського флоту РФ — ракетний крейсер «Москва». Російські військовослужбовці, що перебувають у селищі Новоозерне, використовують як свою базу недобудовану багатоповерхівку. На даху споруди піднято російський прапор, довкола облаштовані бойові позиції. Також російські військовослужбовці інтенсивно риють окопи неподалік від місця стоянки кораблів українських ВМС. З російського боку проводиться активна розвідка.

Крим, спеціально для "ВЗ"

Схожі новини