Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Жовкві переживають, що освітою там керуватиме «Табачник-2»

У старовинній Жовкві — політичні пікети. Громадськість збурена призначенням на посаду керівника районного відділу освіти голови районної організації Партії регіонів 58-річного Степана Лавріва. Протестанти тримали у руках плакати, де Лавріва називали «Табачником-2».

— Є певні факти, які свідчать, що у своїй діяльності Степан Лаврів буде готовий будь-якими методами, без жодних мук совісті виконувати антиукраїнські постанови і вказівки міністра освіти Табачника, — сказав у розмові з кореспондентом «Високого Замку» заступник голови Жовківської райради Богдан Юрдига. — Лаврів був єдиним депутатом нашої райради, який підтримав вивішування червоних прапорів на 9 травня. До проголошення Незалежності України був ідейним комуністом, лектором комсомолу. Його висловлювання на підтримку Януковича під час президентських виборів 2004 року показали, що від своїх переконань не відмовився. Коли торік стало відомо, що Лавріва можуть призначити заврайво, у Жовкві з’явилися листівки, де було сказано, що у радянські часи, будучи директором єдиної російської школи, він давав вказівки знімати ікони. Для жовківської освіти призначення Лавріва є кроком назад, поверненням до минулого…

Пристрасті у жовківській освіті розпалилися ще у березні минулого року, коли на пенсію попросився її керівник Валерій Соловйов. 25 років він пропрацював на цій посаді, однак, незважаючи на різні політичні вітри, нічим себе не скомпрометував. Асоціація директорів жовківських шкіл рекомендувала на вакантну посаду директора Липницької школи Ярослава Суховича. Проте на конкурсі, який відбувся три місяці тому, перемогу отримав Степан Лаврів. Він набрав 21 бал. Два інші його конкуренти — відповідно 15 і 13 балів. У вівторок Степана Лавріва представили колективу райво.

Закиди в «антиукраїнськості» новий керівник освіти відкидає.

— Це плід хворої уяви представників «Свободи», — сказав Степан Лаврів у коментарі для «ВЗ». — Їхня мета — будь-що не допустити на керівні посади представників Партії регіонів, і для цього роблять усе. В освіті я не новачок. Маю 25 років педагогічного стажу. А моя партійна діяльність для мене закінчується перед порогом службового кабінету.

Схожі новини