Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Скоро парламент бетонним муром відгородять?

Для платників податків це дешевше було б, аніж щоразу «спонсорувати» ремонт поваленої металевої загорожі

Дивно, що у видатках бюджету на Верховну Раду ще не з’явиться окремий рядок — «кошти на ремонт загорожі навколо будівлі парламенту». З часу своєї появи двометрові ґрати біля ВР вже не один замах пережили. Ось і у перший день роботи новообраного парламенту частина VIP-загорожі знову полягла. Цього разу — під дзижчання «болгарки» у руках депутатів зі «Свободи». «Свободівці» оголосили загорожу незаконною і підписали їй вирок. Тільки сумнівно, що металеві прути не виростуть на місці спиляних знову. І кошти на це підуть не з депутатських кишень, а з бюджетного гаманця. Та ще й які, враховуючи, як у нас полюбляють нагрівати руки на всьому, що у бюджеті лежить!

Парламентській ЗАГОРОЖІ — немов пороблено. А все почалося відтоді, як у березні минулого року її протаранив п’яний водій. Тільки тоді загородка біля Верховної Ради була швидше декоративною — низькою. Це на її місці згодом нова двометрова виросла.

Щоб з’ясувати, з чиєї подачі будівлю під куполом обнесли височенними ґратами, журналістам не один тиждень знадобився. Тодішній спікер парламенту Володимир Литвин від причетності Ради до зведення огорожі довго відхрещувався. Коли ж його дотиснули, заявив: парламент причетний лише до частини огорожі — тієї, що з боку вулиці Грушевського. Замінити загородку довелося, мовляв, після того, як її «порівняв» вже згадуваний п’яний молодик. І знаєте, скільки коштів виписали на цю заміну? 520 (!) тисяч гривень.

На запитання, кому належить загорожа з боку Маріїнського парку, Литвин відсилав до столичних чиновників. Але ті і собі віднікувалися. І лише офіційні депутатські запити до Київміськадміністрації, нарешті, прояснили ситуацію. У КМДА запевнили, що огорожа з боку Маріїнського парку — у власності управління зелених насаджень Печерського району столиці. І відгороджує залізяччя, мовляв, не Верховну Раду, а паркову зону.

Та тільки «чорнобильців» й «афганців», які у вересні-жовтні минулого року штурмували парламент, обстоюючи свої пільги, такі запевняння столичних чиновників не переконали. Протестувальники не стали розбиратися, чия загорожа, і двічі зносили її. Третього разу підсобив нардеп Андрій Парубій, пішовши на парламентську «стінку» з «болгаркою». Та тільки на місці зруйнованої загорожі щоразу нова виростала...

Схожі новини