Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко знову випускатиме цукерки, а не «конфеты»

А експортну продукцію думає маркувати «латинкою».

Кондитерські вироби корпорації Roshen, власником якої є екс-міністр економічного розвитку і торгівлі, без п’яти хвилин народний депутат Петро Порошенко, на українських прилавках знову з’являтимуться у фантиках з написами українською мовою. Про це заявив сам Порошенко після зливи критики, яка прозвучала на його адресу після «зросійщення» цукеркових обгорток.

Мовну ТЕМУ порушили на засіданні ради директорів корпорації Roshen. За вказівкою її власника, на етикетках повернули написи українською. Ось як прокоментував мотиви цього рішення «шоколадний король»: «Сьогодні Roshen — це не просто бізнес, це один із брендів України у світі. Питання, які стосуються мови, суверенітету і територіальної цілісності, — це державні питання. Тому я ініціював обговорення цієї теми на раді директорів корпорації Roshen, в результаті чого мої аргументи були сприйняті: українські товари на українському ринку мають бути українською мовою. Це так само важливо, як і те, що в Україні має бути єдина державна мова — українська. Це моя позиція: вона була, є і буде незмінною».

Російською мовою написи на «рошенівських» солодощах почали робити кілька місяців тому — щоб активніше просувати цей товар на ринок сусідньої держави. А також, як сказав президент Roshen В’ячеслав Москалевський, — задля економії коштів на друк цих етикеток. Однак, крім просторів нашого північного сусіда, російськомовні «бомбони» від Порошенка стали з’являтися і на полицях вітчизняних крамниць. Така трансформація викликала обурення у значної частини українців, вони сказали, що бойкотуватимуть цукерки від Порошенка. «Якщо й надалі вашу продукціюмаркуватимуть по-російськи

Схожі новини