Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Вільна Україна» ледь не згоріла через демонтажні роботи

У вівторок після обіду сталася прикра подія на вулиці Володимира Великого у Львові — зайнялося горище колишньої друкарні з комплексу будівель видавництва “Вільна Україна”.

Спочатку густий чорний дим здій­мався до неба крізь двері на дах, а згодом, незважаючи на вологу і холодну погоду, загорілася смола, якою вкритий дах. Вогонь допомагав роздмухувати вітер. На щастя, кілька машин з вогнеборцями підоспіли вчасно, і надзвичайники заходилися ліквідовувати загоряння. Робота виявилася нелегкою — адже вогонь панував високо на даху. У першу чергу застосували пожежну машину “Мерседес”, оснащену довгою висувною драбиною, що може подати воду на висоту 53 метри! Саме з неї почався перший етап ліквідації — вдалося загасити полум’я на даху. А на горищі справилися з вогнем уже за допомогою протягнутих на дах пожежних рукавів.

За попередньою інформацією, пожежа спалахнула через недотримання правил безпеки під час проведення демонтажних робіт. У приміщенні горища за допомогою різака розбирали старі елементи вентиляційної системи. За роки роботи друкарні у вентиляції зібралося чимало промасленого пороху та фарби. Тож вистачило однієї іскорки.

Схожі новини