Передплата 2024 «Добрий господар»

До півфіналу Марті забракло зовсім трохи…

Попри поразку від Ґофф у чвертьфіналі, за виступ на Australian Open українську тенісистку Костюк варто похвалити

На жаль, сил на вирішальний сет у Марти Костюк не залишилося... Фото sport.ua
На жаль, сил на вирішальний сет у Марти Костюк не залишилося... Фото sport.ua

Перед першим чвертьфіналом Australian Open букмекери вважали фавориткою 4-ту ракетку світу, американку Корі (Коко) Ґофф. Але українка Марта Костюк, яка вперше в кар'єрі дійшла до ¼ фіналу турніру Великого шолому, дала суперниці справжній бій! Ба більше, наша Марта мала прекрасні шанси на перемогу. До півфіналу Костюк не вистачило зовсім трохи… Школа. Але, попри цю прикру поразку, виступ киянки на «мейджорі» в Мельбурні слід визнати блискучим.

Нагадаю, у 1/8 фіналу Марта Костюк упевнено перемогла росіянку Тімофєєву. Поєдинок проти Ґофф українка також розпочала впевнено й повела 5:1. За рахунку 5:2 Костюк мала сетбол (можливість взяти сет одним розіграшем), але суперниця його відіграла. А потім у грі Марти стався якийсь зрив (нерви? уже бачила себе у півфіналі?), що дозволило американці зрівняти рахунок. Справа дійшла до тайбрейку, на якому за рахунку 6:5 Костюк мала другий сетбол. Реалізувати його знову не вдалося… Тайбрейк виграла Ґофф (8:6), перший сет — 7:6 на її користь.

Другий сет мав майже дзеркальним відображенням першого. Ґофф вигравала 5:3, але Костюк зрівняла рахунок. Знову дійшло до тайбрейку, на якому сильнішою була Марта (7:3). Тож другий сет залишився за українкою — 7:6.

Здавалося би, на куражі Костюк мала би «виносити» Ґофф у третьому сеті… Але, як з’ясувалося, сил на ще один спортивний подвиг у Марти вже не залишилося. Українка «прокинулася» лише за рахунку 5:0 на користь Ґофф. Узяла подачу суперниці, потім свою, але на більше Костюк не вистачило… 6:2 на користь Ґофф, і у півфіналі з переможницею пари Барбора Крейчікова (Чехія) — Сабалєнка (білорусь) зіграє саме тенісистка зі США.

Після поразки Марти Костюк єдиною надією України на одиночний титул у Мельбурні залишилася Даяна Ястремська, яка також пробилася до чвертьфіналу. У ніч на середу, 24 січня (за київським часом), одеситка, яка в 1/8 фіналу обіграла досвідчену й титуловану білоруску Азарєнка, зустрінеться в ¼ фіналу з чешкою Ліндою Носковою.

Усі ми сподівалися побачити в Мельбурні на цій стадії українське дербі, але ще одна одеситка, Еліна Світоліна, змушена була знятися з матчу 1/8 фіналу проти Носкової, оскільки травмувала спину…

На думку букмекерів, фаворитом поєдинку Носкова — Ястремська є чешка (мабуть, через те, що в 1/16 фіналу 19-річна Лінда несподівано обіграла першу ракетку світу, полячку Іґу Свьонтек). Утім, перед матчем Азарєнка — Ястремська букмекери віддавали перевагу білорусці, а перемогла українка… Переможниця чвертьфіналу Носкова — Ястремська зіграє у півфіналі з переможницею чвертьфіналу Калінская (рф) — Чжен Ціньвен (Китай).

А тим часом…

У жіночому парному розряді Australian Open Людмила Кіченок (Україна) і Альона Остапенко (Латвія) вийшли до півфіналу. Дівчата перемогли дует із Франції, Каролін Гарсія і Крістіну Младеновіч, — 7:6, 6:4. У півфіналі «мейджора» в Мельбурні Людмила й Альона зіграють з парою Ґабріела Дабровскі (Канада)/ Ерін Рутліф (Нова Зеландія).

Схожі новини