Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українка Марта Костюк — у чвертьфіналі Australian Open!

21-річна тенісистка з Києва вперше у кар'єрі пробилася до цієї стадії турніру Великого шолому

Костюк просто знищила чергову суперницю, граючи у притаманному їй у Мельбурні агресивному, виразно атакувальному стилі. Фото sport.ua.
Костюк просто знищила чергову суперницю, граючи у притаманному їй у Мельбурні агресивному, виразно атакувальному стилі. Фото sport.ua.

У 1/8 фіналу одного з чотирьох найпрестижніших тенісних турнірів, Australian Open у Мельбурні, українка Марта Костюк розгромила росіянку Тімофєєву (6:2, 6:1) і вийшла до чвертьфіналу!

Марта просто знищила суперницю, граючи у притаманному їй на кортах Мельбурна агресивному, виразно атакувальному стилі. Тімофєєва, яка у попередньому колі несподівано обіграла 12-ту ракетку світу, бразилійку Беатріс Хаддад Маю, у поєдинку проти Костюк постійно намагалася чинити опір, аби «зачепитися» й мати шанси вирівняти гру. Але взяти бодай один гейм на подачі українки росіянці так і не вдалося… Браво, Марто!

Нагадаю, у попередньому колі Australian Open Костюк перемогла ще одну тенісистку з рф, Аванесян. Раніше українка у чвертьфіналах турнірів Великого шолому ще не грала, найкращим досягненням Марти на таких змаганнях був вихід 2021 року до 1/8 «Ролан Ґаррос» у Парижі, де Костюк поступилася нашій Еліні Світоліній.

«Мій улюблений турнір. Рідні українські вболівальники»

— 2017 року ви виграли тут жіночий одиночний розряд на юніорському турнірі, — цитує sport.ua журналіста, який спілкувався з Мартою Костюк після її матчу проти Тімофєєвої. — Тут ви дебютували на турнірах Grand Slam. Тепер підійшли до свого першого чвертьфіналу на «мейджорах». Вам, мабуть, подобається грати тут у теніс?

— Це мій улюблений турнір, — відповіла Марта. — Мої улюблені фанати. Мої улюблені українські вболівальники. Я дуже рада повертатися сюди щороку.

Після виходу до чвертьфіналу Australian Open Марта Костюк, що перед початком турніру в Мельбурні була у світовому рейтингу 37-ю, піднялася на 28-му позицію (у «живому» рейтингу, його офіційне оновлення відбудеться після завершення Australian Open). Раніше найвищою позицією киянки у рейтингу WTA (Жіночої тенісної асоціації) була 32-га, на яку Марта піднялася у серпні минулого року.

У чвертьфіналі Australian Open 2024 Марта Костюк зіграє проти 4-ї ракетки світу, 19-річної Коко Ґофф зі США, яка в 1/8 фіналу впевнено перемогла тенісистку з Польщі Маґдалєну Френх.

А у ніч на понеділок, 22 січня (за київським часом) свої поєдинки 1/8 фіналу зіграють ще дві українки. Суперницею Еліни Світоліної буде юна чешка Лінда Носкова, що несподівано вибила з турніру першу ракетку світу, полячку Іґу Свьонтек. А Даяна Ястремська протистоятиме досвідченій і титулованій білорусці Азарєнка.

Теніс. Australian Open

Жінки (одиночний розряд)

Результати матчів 1/8 фіналу (нижня частина «сітки»)

  • Марта КОСТЮК (УКРАЇНА) — Тімофєєва (рф) — 6:2, 6:1
  • Маґдалєна Френх (Польща) — Коко Ґофф (США) — 1:6, 2:6
  • Андрєєва (рф) — Барбора Крейчікова (Чехія) — 6:4, 3:6, 2:6
  • Аманда Анісімова (США) — Сабалєнка (білорусь) — 3:6, 2:6

Чвертьфінальні пари (нижня частина «сітки»)

  • Марта КОСТЮК — Коко Ґофф
  • Барбора Крейчікова — Сабалєнка

Схожі новини