Передплата 2024 «Добра кухня»

Успішні інженери, будівельники, педагоги, військові — і такі ж талановиті футбольні провидці

Переможців конкурсу «Високого Замку» вітав відомий форвард «Карпат» Андрій Покладок

Футбольні провидці виявили бажання і у новому сезоні позмагатися за перемогу. Фото автора.
Футбольні провидці виявили бажання і у новому сезоні позмагатися за перемогу. Фото автора.

У перший день весни у редакції «Високого Замку» вшанували лауреатів конкурсу футбольних провидців, які наша газета проводить ось уже 26 (!) рік. Цю категорію читачів «ВЗ» — людей різного віку, соціального статусу, фаху, уподобань — вирізняє несамовита любов до гри мільйонів. Вони володіють даром робити глибокий аналіз спортивних подій, передбачати їх розвиток, іноді — зовсім несподіваний. Не буде перебільшенням сказати, що віртуальне змагання футбольних оракулів за своєю напругою, цікавістю, емоціями не поступається поєдинкам на спортивних аренах.

Ці кубки і медалі отримали найкращі футбольні провидці “ВЗ” сезону-2022. Фото автора.
Ці кубки і медалі отримали найкращі футбольні провидці “ВЗ” сезону-2022. Фото автора.

У команду найкращих віщунів цього разу увійшли Олег Антонишин з Яворова, Михайло Буга зі Львова, Валерій Скорбач зі села Перепільчинців Вінницької області, Василь Баран із Золочева, Володимир Тимцан та Ігор Школа із Брюховичів, Ярослав Бабій і Володимир Ломага зі Львова. Усі вони — непересічні особистості.

Скажімо, Михайло Буга — успішний підприємець-будівельник, меценат соціальних, культурних проєктів, активно підтримує ветеранів львівського футболу і команду у рідному селі Усті. Володимир Тимцан — шкільний фізрук, а ще — лікар у ФК «Легінь».

Ексфорвард “Карпат” Андрій Покладок (у центрі) тепло вітає одного із лауреатів конкурсу “ВЗ” - підприємця Михайла Бугу (зліва — ведучий конкурсу Юрій Назаркевич). Фото автора.
Ексфорвард “Карпат” Андрій Покладок (у центрі) тепло вітає одного із лауреатів конкурсу “ВЗ” - підприємця Михайла Бугу (зліва — ведучий конкурсу Юрій Назаркевич). Фото автора.

Ярослав Бабій — полковник, викладач військової Академії.

Володимир Ломага довший час працював на пилорамі, грав у дворових командах, захоплюється лижами, риболовлею…

А переможців нашого провидницького чемпіонату у сезоні-2022 виявилося двоє: Степан Козак зі села Дроговижа на Стрийщині і Роман Галамай із Золочева. Вони набрали однакову кількість очок, причому пан Роман зрівнявся зі своїм суперником за чемпіонство в останньому турі. Обоє заслужили кубки чемпіонів. За кілька днів до нагородження ми підготували цікаві інтерв'ю із найсильнішими конкурсантами. Про них є що розповісти.

Степан Козак змалку грав у футбол, вигравав районні змагання, працював адміністратором професійного ФК, нині спеціалізується на будівництві природних і штучних футбольних полів. А ще є прекрасним садівником.

Степан Козак із Дроговижа не тільки успішний будівельник, садівник, а ще й найсильніший футбольний віщун. Фото автора.
Степан Козак із Дроговижа не тільки успішний будівельник, садівник, а ще й найсильніший футбольний віщун. Фото автора.

Колишній інженер-технолог Роман Галамай теж великий патріот і популяризатор спорту. Свого часу цього ентузіаста здорового способу життя преміювали туристичною путівкою на Олімпійські ігри, у його домашній колекції є нагорода одного із всеукраїнських журналів — хокейна ключка з автографами чемпіонів світу…

Ми сподівалися, що у редакції потиснемо руку обом найкращим провидцям і відзначимо їх. Але за кілька днів до церемонії нагородження пана Романа не стало — підкосила тяжка хвороба…

Нагороджуючи лауреатів конкурсу ми згадали добрим словом і Романа Галамая, вшанували його пам’ять хвилиною мовчання. Завойовані ним трофеї передамо родині.

Через різні обставини не всі високозамківські лауреати змогли прибути на церемонію нагородження. Але зустріч була пам’ятною, розмова пройшла у дуже теплій, невимушеній атмосфері, яка панує між близькими людьми. Додаткових барв цьому спілкуванню додала присутність легендарного форварда львівських «Карпат» Андрія Покладка. Він разом із ведучим нашого конкурсу — прес-аташе «зелено-білих» Юрієм Назаркевичем — вручали нагороди іменинникам: кубки, медалі, раритетні значки з емблемою «Карпат», редакційні сувеніри (з призами нам допомогла будівельна фірма «ІММ», а також колишній гравець «Карпат» Василь Швед).

Гості розжилися на пам’ятні фото Андрія Покладка з його автографом, а також мали можливість взяти у карпатівської зірки своєрідне інтерв'ю. Розпитували про футбольну кар'єру, її яскраві моменти. А також поцікавилися думкою ветерана про наступний матч Ліги Європи УЄФА, в якому донецький «Шахтар» протистоятиме «Феєнорду» з Нідерландів. Андрій Покладок спрогнозував, що із цим суперником команда Ігоря Йовічевіча впорається…






Схожі новини