Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Астон Вілла» зацікавилась Забарним

Захисник «Динамо» та збірної України 20-річний Ілля Забарний може продовжити кар'єру в англійському клубі «Астон Вілла»

Захисник «Динамо» та збірної України Ілля Забарний може перебратися до англійської Прем’єр-ліги. Фото sport.ua
Захисник «Динамо» та збірної України Ілля Забарний може перебратися до англійської Прем’єр-ліги. Фото sport.ua

Клуб з Бірмінгема готовий заплатити за цей перехід 13 мільйонів фунтів стерлінгів. Під час зимової паузи в українській Прем'єр-лізі (УПЛ) продовжують відбуватися традиційні кадрові зміни в складах багатьох клубів.

Головний тренер «Астон Вілли» Унаї Емере з допомогою трансферу Забарного намагається підсилити лінію оборони свого клубу. Не зважаючи на молодість Забарний вже встиг провести за «Динамо» у всіх турнірах 84 гри (1 гол), а в складі збірної України — 24 матчі. Натомість польський захисник «Динамо» 28-річний Томаш Кендзьора продовжить свою футбольну біографію в грецькому клубі ПАОК. Термін оренди Кендзьори розрахований до кінця поточного сезону. Кендзьора провів за київський клуб у всіх турнірах 199 ігор (7 голів). Саме ж «Динамо» у ці дні тренується в Туреччині і вже провело два контрольні матчі, у яких експериментальними складами зазнало поразок: від віденського «Рапіду» — 0:4 та словенського «Марибора» — 0:2.

Лідер УПЛ «Дніпро-1» під час турецьких зборів не зумів здолати чемпіона Чорногорії «Сутьєску» — нічия 0:0. «Шахтар» під час других турецьких зборів провів спаринг проти словенського «Копера» і також зіграв внічию — 2:2. Не виявив переможця і товариський матч «Минаю», якому протистояв болгарський «Спартак» (Варга) — нічия 0:0. В команді Володимира Шарана на перегляді перебувають колишні гравці юнацьких складів Ярослав Надольський («Динамо») та Володимир Заїменко («Скала»), причому останній має досвід виступів у першій лізі за «Кривбас».

Відбулася вже третя під час зимової перерви тренерська ротація. Замість Олега Ратія новим головним тренером «Металіста» став 45-річний серб Періца Огнєновіч, який у 2004 році пробував свої сили у київському «Динамо», але зіграв лише 2 матчі в чемпіонаті. Продовжуються чергові зміни і у «Львові», який взимку залишило вже 9 (!) гравців. Нещодавно попрощалися з командою «містян» ще двоє футболістів — Віталій Бойко та Олександр Васильєв. Вже відомо, що Бойко перейшов до клубу першої ліги ЛНЗ (Черкаси), який веде боротьбу за путівку в УПЛ. Натомість після понад дворічної перерви повернувся до «Львова» 29-річний півзахисник Ярослав Богунов, який раніше провів за «містян» 31 матч (1 гол). Останнім клубом Богунова був першоліговий «Діназ» (Вишгород).

Підопічні Олега Дулуба зі «Львова» 27 січня вирушили на тренувальний збір до Туреччини, де готуватимуться до 25 лютого — у два етапи. На першому зборі заплановані чотири товариські матчі, в яких суперниками «містян» стануть: 1 лютого — «Желизничар» (Сербія), 4 лютого — «Насаф» (Узбекистан), 7 лютого — «Краковія» (Польща) та 10 лютого — «Торпедо» (Кутаїсі, Грузія).

Гравці «Руху» проводять свої збори у Хорватії. Підопічні Леоніда Кучука у першій грі зіграли внічию зі словацьким ДАКом (Дунайська Стреда) — 0:0. У цій грі за рухівців не виступав ветеран команди Богдан Бойчук, який залишив клуб. Натомість був залучений бразилець Едсон, який минулий рік на правах оренди виступав за бразильський «Атлетіко Гояніенсе». Новачком «Руху» став 22-річний бразильський захисник Джеферсон, який пройшов школу «Греміо», але не грав в основній команді, а в молодіжному складі (вік гравців до 23-х років).

Тим часом готуються до сезону і львівські «Карпати», які борються за перепустку до УПЛ. В команді Андрія Тлумака з’явилося ще два новачки. Це 25-річний захисник Тарас Саків, який у першій частині сезону виступав за «Інгулець». В УПЛ в складі різних клубів Саків провів 60 ігор. Також виступатиме за «зелено-білих», але на правах оренди, 26-річний півзахисник Данило Книш з «Металіста». В активі Книша 56 ігор та один гол в УПЛ.

Схожі новини