Передплата 2024 «Добрий господар»

«Моряки» можуть наздогнати «містян»

У понеділок, 14 листопада, в рамках 13-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) «Львів» в Одесі протистоятиме «Чорноморцю» (початок о 14.00 год), а «Рух» на «Арені Львів» прийматиме закарпатський «Минай», який очолює вихованець львівського футболу Володимир Шаран (початок о 15.00 год, гра без глядачів)

Момент попереднього матчу «Чорноморець» - «Львів», який відбувся 23 жовтня 2021 року. У боротьбі за м’яч «моряк» Владислав Бугай (№18), який у нинішньому чемпіонаті вже захищає кольори «Львова». Фото upl.ua
Момент попереднього матчу «Чорноморець» - «Львів», який відбувся 23 жовтня 2021 року. У боротьбі за м’яч «моряк» Владислав Бугай (№18), який у нинішньому чемпіонаті вже захищає кольори «Львова». Фото upl.ua

«Львів» випереджає «Чорноморець», який замикає турнірну таблицю, лише на три очки і в разі перемоги «моряки» можуть наздогнати «містян», що придає додаткової інтриги поєдинку. «Чорноморець» в УПЛ на своєму полі ще жодного разу не перемагав «Львів» у трьох матчах — нічия та дві поразки. Востаннє «чорно-сині» приймали «містян» 23 жовтня 2021 року і тоді переможця виявлено не було — нічия 1:1. Рахунок відкрили господарі поля — після удару Миколи Михайленка, на що гості відповіли влучним ударом ганця Ернеста Антві. Зауважимо, що обох авторів голів у своїх клубах нині вже немає.

До нового протистояння «Чорноморець» підійшов з домашнім безвиграшним серіалом, який триває 5 ігор: нічия та чотири поразки. «Чорноморець» при Роману Григорчуку може здобути 40-у перемогу в УПЛ. «Львів» у попередніх двох гостьових матчах очок не набирав.

«Родзинкою» матчу є те, що нинішній керманич «Львова» Олег Дулуб у 2017 році очолював Чорноморець у 12-ти іграх чемпіонату. Крім цього ветеран «Чорноморця» Сергій Політило у минулому чемпіонаті виступав саме за «Львів». З іншого боку, Владислав Бугай, який є кращим бомбардиром «містян» у нинішньому чемпіонаті (3 голи), в минулому сезоні грав саме за «моряків».

Через дискваліфікацію пропустять матч одні з основних гравців суперників — канадець Джеймс Манджрекар з «Чорноморця» та Олександр Васильєв зі «Львова». Натомість може дебютувати у складі «містян» 35-річний новачок Сергій Сімінін, який у минулому сезоні виступав за «Карпати». Свого часу Сімінін у складі різних клубів провів в УПЛ 191 матч (3 голи) і заробив рекордну кількість червоних карток — 9 (!).

Щодо «Руху», то підопічні Леоніда Кучука випереджають «Минай» лише на два очки. Раніше рухівці провели в УПЛ три поєдинки з географічними сусідами і жодного разу не програвали: перемога та дві нічиї. Попередній домашній поєдинок «жовто-чорних» з закарпатцями відбувся 24 жовтня 2021 року і завершився бойовою нічиєю — 2:2, причому рухівці двічі по ходу матчу зрівнювали рахунок. У гостей тоді голи забивали Рустам Ахмедзаде та Дмитро Білоног, в господарів — Фабрісіо Альваренга та Юрій Климчук.

Рухівці в УПЛ на своєму полі пропускають голи впродовж рекордних для клубу 6-ти ігор — 9 голів. «Минай» же в попередніх трьох матчах чемпіонату очок не набирав. З особливим настроєм готується до гри воротар «Минаю» Олександр Бандура, який свого часу провів за «Рух» у всіх турнірах 30 ігор (40 голів пропустив), а в понеділок може провести 200-й матч в УПЛ. Також ювілейний, 70-й, матч проведе арбітр матчу Микола Балакін (Київська область). Пропускатиме гру вилучений з поля в минулому турі рухівець Богдан Бойчук.

Тим часом «Карпати» в минулому турі першої ліги в гостях з рахунком 0:1 поступилися своїм переслідувачам по турнірній таблиці з «Епіцентру» (Кам'янець-Подільський). Підопічні Андрія Тлумака і далі перебувають на 2-му місці у своїй групі і ще раніше вибороли путівку до чемпіонського раунду, де вирішуватиметься доля двох прямих путівок до УПЛ. Також шанси на підвищення в ранзі матимуть і команди першої ліги, що посядуть 3−4 місця і гратимуть перехідні матчі з командами, які займуть 13−14 місця в УПЛ. У неділю, 20 листопада, «Карпати» в гостях гратимуть з «Прикарпаттям» (Івано-Франківськ), який бореться за місце у першій четвірці групи «А».

Схожі новини