Передплата 2024 «Добрий господар»

Кращих футбольних віщунів привітала легенда “Карпат”

Змагання серед провидців газета “Високий Замок” проводить уже 25 сезонів!

“Ваші віртуальні змагання додають азарту до життя”, - так про конкурс футбольних провидців, які 25-й рік поспіль проводить редакція газети “Високий Замок”, сказала підприємець Ольга Попик, дружина одного із лауреатів цього конкурсу.

“А ще це — віддушина при роботі, народний конкурс”, - згоден з нею бізнесмен Михайло Буга.

“Цей інтелектуальний турнір змушує його учасників думати, аналізувати”, - додав Богдан Грещак, колишній форвард легендарної команди “Карпати”, який прийшов привітати найкращих футбольних віщунів. У понеділок їх вшанували у редакції нашої газети.

Підбити підсумки цього незвичного чемпіонату, нагородити переможців ми планували ще 1 березня — але свої корективи внесла війна. Думали взагалі згорнути цей турнір, бо багатьом зараз не до змагань, розваг. Але наші читачі наполягають: таке суперництво футбольних провидців їм потрібне. У тому числі для того, щоб відволіктися від драматичних подій…

А ось імена лауреатів сезону 2021-2022 року

Кубки і медалі для “золотого”, “срібного”, “бронзового призерів конкурсу “ВЗ”.
Кубки і медалі для “золотого”, “срібного”, “бронзового призерів конкурсу “ВЗ”.

У десяток найвлучніших прогнозистів увійшли Степан і Максим Козаки зі села Дроговижа Стрийського району, Михайло Буга та Ярослав Бабій зі Львова, Назар Баран і Роман Галамай із Золочева, Богдан Попик зі села Волощини на Перемишлянщині.

Бронза” турніру у Марії Головайчук із Лопатина (Червоноградський район), “срібло” - в Ігоря Горуна із Малнова (Яворівський район). А чемпіоном став лопатинець Степан Головайчук.

Ці футбольні “оракули” заслужили іменні кубки, медалі, редакційні сувеніри від “ВЗ”. Свій внесок у відзначення переможців зробили відомі “футбольні люди”, а серед них ексфорвард “Карпат” Василь Швед.

Під час нагородження наші лауреати спробували себе у ролі журналістів — брали бліцінтерв'ю у футбольної зірки 70-80-х Богдана Грещака. Цікаві запитання — цікавезні відповіді…

Під час спілкування ми вкотре переконалися, якими неординарними особистостями є наші читачі, як несамовито вони люблять спорт.

Скажімо, Степан Козак, майстер укладання футбольних газонів, відомий садівник у своєму селі, залучив до провидницького турніру “ВЗ” всю родину. Колись точно пророкував футбольні результати його 80-річний батько, нині це роблять син, внук, племінники.

Провидництво — сімейне заняття і у родині Баранів - разом з Назаром, робітником на картонажній фабриці, віщує футбольні перемоги його дядько Володимир, працівник банку.

Відомий у Львові будівельник Михайло Буга утримує у рідному селі футбольну команду “ІММ” (20 років є президентом клубу), подбав про впорядкування стадіону, фінансово допомагає ветеранам “Карпат”, спонсорує багато спортивних акцій.

Ярослав Бабій, полковник у відставці, викладач Академії Сухопутних військ, згадав, що під час довгої армійської служби змінив вісім гарнізонів, але куди б його не закидала доля, всюди вболівав за улюблене тріо: івано-франківське “Прикарпаття”, львівські “Карпати” і київське “Динамо”.

Колишній інженер-технолог Роман Галамай залученням до спорту своїх підлеглих на підприємстві вирішував важливу соціальну проблему: відволікав молодь від спиртного. Свого часу за пропаганду здорового способу життя його нагородили путівкою на Олімпіаду-80. А за перемогу в одному із провидницьких конкурсів він, тоді ще 17-річний хлопець, здобув головну нагороду “Спортивної газети” - хокейну ключку із автографами чемпіонів світу…

Як тільки в Україні відновлять футбольні змагання, спортивні провидці “Високого Замку” знову візьмуться за справу. Традиційно допомагатиме їм у цьому ведучий нашого конкурсу — пресаташе ФК “Карпати”, відомий футбольний архівіст, статистик Юрій Назаркевич.

Схожі новини