Передплата 2024 «Добре здоров’я»

П’ять турнірів поспіль – п’ять перемог!

Польська тенісистка Іґа Швьонтек здобуває їх у кепці зі синьо-жовтою стрічкою – на знак солідарності з українцями

Нова тенісна королева, польська тенісистка Іґа Швьонтек, підтверджує свій клас. 20-річна перша ракетка світу виграла аж п’ять турнірів WTA поспіль! У фіналі останнього з них, категорії WTA 1000 в італійському Римі, Іґа Швьонтек упевнено перемогла туніску Онс Жабер – 6:2, 6:2.

А у півфіналі ґрунтових змагань у Вічному місті Іґа Швьонтек не залиши­ла шансів титулованій білорус­ці Арині Сабалєнка – 6:2, 6:1. Раніше польська тенісистка ви­грала турніри у Досі (Катар), Ін­діан-Веллсі й Маямі (США) та Штутґарті “Німеччина). На цих змаганнях Швьонтек виграла 28 матчів поспіль! Блискуча, про­сто фантастична серія.

Варто відзначити й досяг­нення Онс Жабер: до римсько­го фіналу найкраща в історії арабська тенісистка виграла 11 матчів, зокрема, стала пе­реможницею турніру категорії WTA 1000 в іспанському Мадри­ді. Після турніру у Римі Онс Жа­бер встановила особистий ре­корд у рейтингу WTA – 27-річна туніска зараз на 6-й позиції. А лідирує у списку найкращих те­нісисток планети Іґа Швьонтек, причому дуже впевнено: поляч­ка має зараз понад 7 тисяч очок, а у решти тенісисток із топ-10 – не більше 5 тисяч очок.

За весь 2021 рік Іґа Швьон­тек виграла 36 матчів (разом із поєдинками за збірну Польщі у командному Кубку Біллі Джин Кінг), а 2022-го – уже 37. Далі буде? Найімовірніше, так, адже перша ракетка світу перебуває зараз у прекрасній спортивній формі.

Здобувати свої перемоги на корти Іґа Швьонтек продо­вжує у своїй знаменитій кеп­ці, прикрашеній синьо-жовтою стрічкою, – на знак солідар­ності із українським народом. “На початку війни багато тені­систів виступали із синьо-жов­тими стрічками, – каже поль­ська тенісистка. – Потім деякі з них зняли, що досить дивно для мене. Тому що війна все ще триває, і люди надалі страж­дають. Я носитиму цю стріч­ку, поки ситуація не стане кра­щою... Я знаю, що польський народ підтримує українців. Я також маю намір показати свою підтримку і запустити певну іні­ціативу, яка, сподіваюся, зможе щось змінити”.

Читайте також: Калініна “запалює” на ґрунті

Схожі новини