Передплата 2024 «Добрий господар»

Футбольний турнір для допомоги Україні

У минулі вихідні у Винниках на полях Академії футболу львівського ФК «Рух» відбувся дводенний футбольний товариський турнір «Кубок допомоги Україні»

Організував цей турнір благодійний фонд «Рух у Майбутнє», метою якого є допомога військовим та українцям, які постраждали від російської агресії. Першочергова ціль фонду – зібрати кошти на наркозо-дихальний апарат PRIMA-456 для Львівського військово-медичного клінічного госпіталю.

Турніри проводилися паралельно серед 12-ти професіональних команд та 12-ти аматорських, розділених на чотири групи. Зокрема, у змаганнях професіоналів брали участь «Колос» (Ковалівка), «Верес» (Рівне), «Рух» (Львів), ПФК «Львів», «Карпати» (Львів), збірна України (вік гравців до 21 року). Під час церемонії відкриття турніру звучав гімн України, а діти-переселенці у футболках «Ми з України» винесли на поле п’ятиметровий синьо-жовтий прапор.

Серед учасників турніру було чимало відомих футболістів. Наприклад, за українську молодіжну збірну виступали Анатолій Трубін, Михайло Мудрик, Артем Бондаренко, за «Карпати» - Денис Кожанов та Андрій Ткачук, за «Верес» - В’ячеслав Шевчук та Михайло Кополовець, луцьку «Волинь» - Артем Федецький, ветеранів «Фенікса» (Підмонастир) – Максим Фещук. Відомими були і арбітри турніру, які мають досвід змагань в українській Прем’єр-лізі – Анатолій Абдула з Харкова та львів’яни Юрій Можаровський та Роман Блавацький.

У турнірі аматорів перемогу святкували ветерани «Фенікса» (Підмонастир), за яких виступав і заслужений тренер України Мирон Маркевич. До речі, Маркевич був серед перших хто долучився до благодійного фонду «Рух у Майбутнє», президентом якого обрано генерального директора ФК «Рух» Ігоря Дедишина. У фінальному, «золотому» матчі аматорів «Фенікс» з рахунком 4:2 здолав стрийську «Скалу». Кращим гравцем аматорського турніру став Максим Фещук з «Фенікса».

У турнірі ж професіоналів перемогу святкував «Верес», тренерами якого, до речі, є вихованці львівського футболу Юрій Вірт та Микола Лапко. У «золотому» матчі «Верес» з рахунком 2:0 переміг ПФК «Львів». Третє місце посіли гравці української молодіжної збірної, яка перемогла івано-франківське «Прикарпаття» - 6:3. Кращим гравцем турніру професіоналів став Віталій Дахновський з «Вересу».

Нагородження команд і кращих гравців, які отримали пам'ятні футболки і статуетки, відбулося за участю дітей-переселенців із Мелітополя. Завершився благодійний турнір «Кубок допомоги Україні» славнем України у виконанні Христини Соловій.

Читайте також: "ФІФА має продемонструвати солідарність із Україною"

Схожі новини