Передплата 2024 «Добрий господар»

Перша ракетка України не змогла досягти прогресу на Australian Open

Найкраща тенісистка України Еліна Світоліна не змогла досягти серйозного успіху на першому турнірі серії Великого Шолому у 2022 році – Australian Open.

Новий тренер поки що не допомагає

Наприкінці минулого сезону Світоліна оголосила про прощання з англійським тренером Ендрю Беттлсом, з яким співпрацювала більше п’яти років. А вже перед новим роком стало відомо, що новим наставником першої ракетки України став латвійський фахівець Андіс Юшка. І саме з його настановами Еліна поїхала підкорювати Австралію.

Втім особливого успіху Світоліна у Мельбурні не досягла і підтвердила не дуже високі очікування від свого виступу, які були у тенісних експертів на початку нового року. Зокрема, і у тих, що представляють беттинг-сферу. Наприклад, в лінії відомої компанії 1xStavka Світоліна перебувала за межами першої двадцятки фавориток Australian Open. І ті любителі тенісу, які ще на початку року встановили додаток БК 1xStavka на свій телефон, могли переконатися на власні очі, що вірогідність завоювання українською тенісисткою трофею становила лише 4%. На жаль, скептики виявилися праві.

Головна проблема – нестача стабільності

Найприкрише те, що Світоліна на старті турніру виглядала достатньо впевнено – вона дуже ефектно перемогла у першому колі представницю Франції Фіону Ферро (6:1, 7:6), а у другому раунді, незважаючи на певні труднощі у другому сеті, довела свою перевагу у двобої з іншою француженкою Хармоні Тан (6:3, 5:7, 5:1).

Але вже у третій стадії Australian Open спрацювала стара проблема Еліни – нестача стабільності. Перша ракетка України може виглядати ідеально у двох-трьох матчах поспіль, а у наступному у неї все почне валитися з рук. Так і сталося у грі з білоруською суперницею Вікторією Азаренко, яка завдала Світоліній розгромної поразки – 6:0, 6:2.

І таким чином Еліна знову не змогла досягти серйозного успіху на турнірах Великого Шолому, що є наразі її головною метою в кар’єрі. Як повідомляє сайт Sportstavki.Online, де завжди можна знайти цікаву інформацію з світу тенісу, Світоліна ще одного разу не змогла вийти навіть до Топ-4 на Відкритому чемпіонаті Австралії. А в останні три роки українка у Мельбурні не доходить навіть до чвертьфіналу, хоча раніше завжди була серед вісімки, а то й п’ятірки головних фавориток.

Падіння у рейтингу неминуче

Невдачі Світоліної на «Шоломах» позначаються не лише на внутрішній впевненості українки, але і на її місці у рейтингу WTA, який є дуже важливим для отримання легшої сітки суперниць на наступних великих змаганнях. Ще до старту Australian Open-2022 українка опустилася на 17-те місце у світовій класифікації, а тепер, коли в Мельбурні Еліна виступила гірше, аніж у 2021-му році, вона втратить ще низку важливих рейтингових балів і може випасти за межі двадцятки кращих тенісисток світу.

Наступним турніром Великого Шолому для Світоліної стане французький Ролан Гаррос. Це один із найбільш успішних «турнірів-мейджорів» для українки, адже у Парижі вона досягала чвертьфіналу тричі за кар’єру – найчастіше серед усіх змагань Великого Шолому. Можливо, саме на Ролан Гаррос краща тенісистка України зможе нарешті зламати негативну традицію своїх різких змін в грі і стабільно пройти усю дистанцію до самого фіналу.

Схожі новини