Передплата 2024 ВЗ

Комплектування «Львова» та інших клубів УПЛ триває

Під час тривалої зимової перерви у Прем’єр-лізі (УПЛ) у складах команд відбуваються значні кадрові перестановки

Черговими новачками ПФК «Львів» стали нападник Владислав Бугай та півзахисник Олександр Васильєв.

Нагадаємо, що «Львів» перебуває наразі на 12-му, останньому, місці у турнірній таблиці, яке гарантує збереження прописки в УПЛ на наступний сезон.

Команди, які посядуть 15-16 місця, вилітають до Першої ліги напряму, а ті, що опиняться на 13-14 місцях, гратимуть перехідні матчі з командами, які займуть 3-4 місця у Першій лізі. Тож білоруський головний тренер «Львова» запросив до своєї команди 24-річного Владислава Бугая, який нинішній чемпіонат починав у складі «Чорноморця», провівши за «моряків» 16 ігор та оформивши «дубль» у ворота «Металіста 1925».

Щодо 27-річного Олександра Васильєва, то в УПЛ він раніше виступав за «Дніпро», а в Першій лізі – за «Арсенал-Київ». До переходу в ПФК «Львів» Васильєв виступав за білоруський «Гомель», і Олександр перебрався до «містян» на правах вільного агента. У тренувальному таборі «Львова» перебуває декілька потенційних новачків, прізвища яких наразі не афішуються. Залишив клуб на взаємній згоді сторін Іван Брікнер. 16 січня делегація львівського клубу вирушила на тренувальний збір до Туреччини, де займатиметься до 17 лютого. За цей період заплановано 8 товариських матчів.

Гравці львівського «Руху» продовжують перший тренувальний збір на клубній Академії. У Львові підопічні Леоніда Кучука тренуватимуться до 29 січня і планують провести за цей період 4 контрольні матчі. А 31 січня делегація «Руху» вирушить на заключний збір до Туреччини.

Продовжується відтік футболістів з «Десни». Залишив команду Олександра Рябоконя і нападник Пилип Будківський, за плечима якого вже 156 ігор та 38 голів в УПЛ та 6 ігор в складі збірної України у 2014-2015 роках. Будківський став новачком житомирського «Полісся», яке під керівництвом Юрія Калітвінцева виступає у Першій лізі і налаштоване боротися за право наступного сезону грати в УПЛ.

Нарешті визначився з новим головним тренером і «Минай», на тренерському містку якого замість Ігоря Леонова буде відомий фахівець 50-річний Володимир Шаран. У минулому сезоні Шаран очолював «Олександрію», а ще раніше - «Карпати» та «Закарпаття». В активі Шарана вже 221 гра в УПЛ, і він входить до десятки тренерів-гвардійців за всю 30-річну історію чемпіонатів України. Для порівняння на 9-му місці наразі В’ячеслав Грозний, в якого лише на дві гри більше. Помічниками Шарана будуть колишні гравці «Карпат» Ігор Лучкевич та Андрій Новак. Залишили «Минай» капітан команди Олександр Петрусенко, який став новачком угорського «Гонведа» та воротар Данило Кучер, який перебрався до «Інгульця».

Відбуваються зміни і в «Дніпрі-1», який перебуває на третьому місці у турнірній таблиці. Ряди команди хорвата Ігоря Йовічевіча поповнив іспанський нападник Марк Гуаль, який до цього виступав за іспанський «Алькаркон». На правах оренди до «Дніпра-1» перейшов і захисник Роман Вантух, який починав сезон в «Чорноморці» і загалом в УПЛ в складі різних клубів провів 55 ігор (3 голи).

З’явилися ще два легіонери і у «Вересі», за який у першій частині чемпіонату виступав молдаванин Михаіл Гечев. Це півзахисник збірної Естонії Владислав Крейда (18 ігор за збірну). До команди рівнян приєднався і захисник збірної Вірменії Жирайр Маргарян, останнім клубом якого був вірменський «Ширак».

Новачком «Зорі» став вихованець львівського футболу 19-річний Юрій Тлумак, син головного тренера «Карпат» Андрія Тлумака. Юрій починав поточний сезон у «Чорноморці».

Читайте також: Australian Open: Світоліна й Костюк ідуть далі

Схожі новини