Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Москві – новий рекорд України

Плавчиня Дарина Зевіна побила національний рекорд шестирічної давності

У басейні московського спорткомплексу “Олімпійський”, де завершився V етап Кубка світу з плавання на короткій воді, Дарина Зевіна (на фото) переписала національний рекорд України у плаванні на спині на 50 м — 26,33. Киянка торкнулася бортика басейну раніше за Міє Нільсен із Данії та легендарну угорку Катінку Хошсу. Також донька і учениця Юрія Зевіна заочно на 0,32 сек. обійшла уже екс-рекордсменку України Катерину Зубкову, рекорд якої протримався шість років.

А через годину Дарина знову вийшла на старт. На 200-метрівці на спині Зевіна (2.02,87) не зуміла наздогнати лише Катінку Хошсу (2.02,05). Лишень на цьому кубковому етапі Катінка сходила на вершину призового подіуму сім разів — на 200 м вільним стилем, 100 м, 200 м та 400 м комплексом, 100 м та 200 м на спині й 200 м батерфляєм. Загалом у скарбничці Хошсу уже 103 перемоги Кубків світу. Та на цьому титулована угорка не зупиняється. Уже на наступному кубковому етапі, який відбудеться

24-25 жовтня у Пекіні, угорська плавчиня на прізвисько “Залізна леді” планує побити рекорд словачки Мартіни Моравкової, яка на подібних стартах перемагала 106 разів. “Гадаю, мені під силу зробити це в Пекіні, — своїми планами на найближче майбутнє Катінка Хошсу поділилася з кореспондентом Р-Спорт. — Звичайно, психічно й фізично складно плисти стільки дистанцій, але коли ти зосереджений на кожному запливі і просто насолоджуєшся тим, що робиш, це полегшує завдання”.

Із “золотом” до України повернувся і Сергій Фролов, рівних якому не було на 1500 м. Найдовшу дистанцію змагань він подолав за 14.38,21. Поряд з ним на п’єдесталі пошани стояли угорці Гергелі Гюрта та Давід Верашто.

Схожі новини