Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сан-Марино не Англія, але ажіотаж за квитками – «британський»

Як гарячі пиріжки у Львові розкуповують перепустки на відбірковий матч чемпіонату світу

Серпневий Львів живе вересневим футболом. У першу п’ятницю осені на євростадіоні міста відбудеться відбірковий матч чемпіонату світу-2014 між збірними України та Сан-Марино. До цього поєдинку ще двадцять днів, але квитки на нього розкуповують повним ходом.

Федерація ФУТБОЛУ УКРАЇНИ доручила реалізацію перепусток «Арені Львів». Оскільки власних кас там мають обмаль (та й добиратися туди з центру міста далекувато), то вкотре доручили цю місію партнерам — мережі магазинів мобільного зв’язку «Вухо. Ком». У продажу квитки з’явилися у середу, 14 серпня, о 12 годині. У кожному з десятка магазинів — у різні сектори і за різною ціною: в одних — по 40-70 грн., в інших — по 100, ще в інших — по 150-200 грн.

Заходимо у крамничку, що на перехресті проспекту Свободи і вулиці Дорошенка. Якийсь хлопчина просить відпустити йому п’ять квитків. Продавець Андрій Могила дає в одні руки тільки чотири. Пояснює — щоб квитки згодом не перепродували гендлярі.

Тільки відійшов один уболівальник, підходять ще кілька, простоїв немає. Андрій каже, що за чотири години першого дня продали 600 квитків по 40 грн. Квитків у два «найдешевші» сектори уже немає. Небагато залишилося перепусток і по 70 грн. Чимало фанів запитують за дорожчими квитками — хочуть бачити збірну з кращого ракурсу. Серед покупців трапляються і дівчата.

Розмовляємо з Назаром (це йому щойно у «Вухо. Комі». «зажали» один квиток). Хлопець навчається у «Львівській політехніці», буде будівельником. Переглядав наживо матчі української збірної з австрійцями, чехами. Під час Євро-2012 був на поєдинку португальців і німців. Цього разу хоче піти на «Арену Львів» з чотирма друзями. Оскільки ще одного квитка не дали, доведеться шукати його в іншій точці.

— Хоча суперник із Сан-Марино — не дуже сильний, але все одно належну підтримку нашій команді забезпечити треба, — розповідає Назар. — Хочеться ще раз відчути хорошу атмосферу гарного стадіону. Шкода, що «Карпати» не грають на ньому. Як на мене, проблема не у тому, що поле там нібито «не фартове» — справа у внутрішніх проблемах «Карпат». Дехто нарікає на погане сполучення — але для справжнього вболівальника це не має значення.

Свою квоту квитків на матч із сан-маринцями матиме Федерація футболу Львівщини. За словами голови ФФЛ Ярослава Грися, їх виділятимуть за колективними заявками — учням ДЮСШ, футбольним ветеранам.

За даними «Високого Замку», збірна Сан-Марино прилетить до Львова за два дні до матчу з українцями — у середу, 4 вересня. Поселиться у готелі «Леополіс». Підопічні Михайла Фоменка приземляться у Львові 5 вересня, близько 14-ої години. Відпочиватимуть, за традицією, у «Дністрі». Стартовий свисток матчу прозвучить 6 вересня, о 21.00.

Схожі новини