Передплата 2024 «Добра кухня»

Яна Шемякіна погодилася на трикімнатну квартиру на Новому Львові

Олімпійська чемпіонка-шпажистка Яна Шемякіна нарешті отримає квартиру від Львівської міської ради. У понеділок, 24 вересня, вона зустрічалася з міським головою Львова Андрієм Садовим, вкотре обговорювали “квартирне питання”.

Загалом у міській раді чемпіонці запропонували трикімнатне помешкання на вул. Полуботка, 23, що на Сихові (від цієї квартири, нагадаємо, вона відмовилася). Тепер — у районі Нового Львова, на вул. Угорській, 7, пропонують дві квартири — на першому поверсі (площа — 91 квадратний метр) та на четвертому поверсі (трикімнатне житло площею 99 квадратних метрів).

Як розповіла “ВЗ” Яна Шемякіна, вона погодилася на трикімнатну квартиру на вул. Угорській площею 99 квадратних метрів. “Я вже дивилася на помешкання, воно мені сподобалося тим, що велике, — зазначає Яна. — Хоча ремонту там немає і будинок здадуть в експлуатацію наприкінці року, вирішила все ж взяти цю квартиру.

Андрій Садовий сказав, що тепер почнеться вирішення паперових питань і орієнтовно за місяць переїду у нове помешкання. Ще не думала над ремонтом, меблями, інтер’єром. Спочатку потрібно отримати квартиру”.

Яна Шемякіна житиме по сусідству із соціальним гуртожитком...

Пан Садовий каже, ще три сім’ї, які народили трійні, теж чекають на квартири. Помешкання на вул. Полуботка, 23, від якого раніше відмовилася Шемякіна, планують віддати одній з таких сімей.

А тим часом...

Один із спортивних комплексів фехтування у Львові назвуть іменем олімпійської чемпіонки Яни Шемякіної. Про це йшлося під час зустрічі спортсменки із мером Львова.