Передплата 2025 «Добра кухня»

Мешканці зруйнованих внаслідок російської атаки квартир будуть отримувати щомісячні виплати: деталі

  • 18.10.2024, 13:45
  • 166

58 мешканці Львова, квартири яких зруйновані внаслідок ударів рф, отримуватимуть щомісячну матеріальну допомогу на оренду житла

Фото із соцмереж Львівської міськради
Фото із соцмереж Львівської міськради

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив ще 5 осіб, яким виплачуватимуть матеріальну допомогу на оренду житла на час відселення з будинків, які пошкоджені внаслідок збройної агресії російської федерації 4 вересня.

Загалом місто вже виплачуватиме таку допомогу 58 мешканцям. Загальна сума виплат — 722 тис. грн.

Відтак мешканець, який проживав в однокімнатній квартирі, має змогу отримати на оренду такого ж житла виплату10 тис. грн. Мешканець, який проживав у двокімнатній квартирі може отримати 12 тис. грн, а власник зруйнованої три- та більше кімнатної квартири — 15 тис. грн.

Для отримання матеріальної допомоги мешканцям необхідно подати до ЦНАПу заяву, до якої додають:

  • копію паспорта;
  • копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;
  • інформацію про рахунок у банківській установі та його реквізити;
  • копію документа про право власності на квартиру, копія ордера на вселення у квартиру, або копію розпорядження про зміну договору житлового найму;
  • для осіб, які зареєстровані у квартирі, але не є її власниками — акт про підтвердження постійного проживання, який склав управитель будинку (ОСББ, ЖБК, приватна чи комунальна керівна компанія).

На підставі поданих документів ухвалять рішення виконавчого комітету Львівської міськради про виплату матеріальної допомоги на тимчасове проживання на час відселення.

Усі виплати матеріальної допомоги на тимчасове проживання на час відселення здійснюватимуть на банківський (картковий) рахунок мешканця.