Передплата 2025 ВЗ

Вересень був «найкривавішим» місяцем війни із величезними втратами росії, — джерело

  • 10.10.2024, 13:35
  • 152

У США заявили, що за останні тижні рф повільно, але впевнено просувається на фронті в Україні, однак це просування дається її окупаційним військам дорогою ціною

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

За даними посадових осіб США, вересень став «найкривавішим» місяцем за весь час повномасштабної війни в Україні.

Втрати внаслідок наступальних операцій на Донбасі призвели до того, що загальна кількість загиблих і поранених в рф перевищила 600 тисяч осіб.

Американська оцінка втрат росії збігається з попередніми українськими даними.

За словами однієї з офіційних осіб, наполегливе та криваве просування наближає окупаційну армію рф до міста Покровська на Донбасі, яке є великим транспортним вузлом українських сил. Його втрата стане серйозним ударом для українських військ.

Цього літа російські наступальні операції складалися з масованих артилерійських ударів, за якими слідували великі перекидання військ, які прямували до добре укріплених українських позицій, що призвело до тисяч жертв, оскільки командування росії, схоже, «обрало стратегію обміну тіл на землю».

Останні російські успіхи стали найзначнішими з моменту початкового вторгнення у лютому 2022 року, й рф, схоже, робить ставку на те, що рівень втрат лишатиметься таким принаймні в короткостроковій перспективі.

«Якщо ви подивитеся на ділянку навколо Покровська, то кількість російських військ там просто вражає. Це десятки тисяч сил, які вони розмістили на цій дуже маленькій території. Як ви знаєте, коли у вас стільки сил на дуже маленькій території… це багате на мішені середовище для українців», — вказав американський посадовець.

Раніше йшлося, що розвідка Великої Британії у вересні 2024 року зафіксувала новий рекорд середньодобових втрат російських окупаційних військ в Україні за весь час повномасштабного вторгнення.

Також британська розвідка спрогнозувала, що після захоплення російськими окупантами міста Вугледар Донецької області їхньою наступною ціллю стане населений пункт Велика Новосілка у Донецькій області.