Передплата 2025 «Неймовірні історії життя»

На Львівщині викрили виробництво свічок із маркуванням відомих брендів

  • 09.10.2024, 15:20
  • 234

Під час обшуків там вилучили майже 23 тисячі свічок

Фото БЕБ
Фото БЕБ

«Організатор разом із чотирма спільниками організували підпільне виготовлення продукції із використанням логотипів відомої компанії», — йдеться у повідомленні бюро економічної безпеки.

Нелегальне виробництво розташовувати у нежитлових приміщеннях, які обладнали спеціальними станками. Розтоплений парафін пресували та розливали у заздалегідь виготовлені полімерні колби. На готову продукцію наклеювали етикетки торгових марок. Надалі контрафакт продавали на території Львівської та Івано-Франківської областей.

Під час обшуків вилучили майже 23 тис. свічок з маркуванням та 3 спеціальних станки для виготовлення. У кіберполіції розповіли, що ні свічки, ні сировина, з якої їх виготовляли, не мали експертиз щодо безпечності використання, зокрема — для здоровʼя людей.

«Виготовлену контрафактну продукцію ділки розповсюджували через інтернет по всій території України під виглядом оригінальної. Кіберполіцейські встановили майданчики, через які фігуранти здійснювали збут і припинили їхню роботу», — йдеться у повідомленні.

Вартість вилученої продукції — майже мільйон гривень. Вартість обладнання для виготовлення підробок становить майже 150 тисяч гривень. Слідчі Бюро економічної безпеки України розпочали кримінальне провадження за незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару.

Досудове розслідування триває, можлива додаткова кваліфікація.