Передплата 2024 «Добра кухня»

Нідерланди передадуть Україні три пускові установки до Patriot

  • 23.09.2024, 13:50
  • 239

Нідерланди вже надали Україні радарну систему до ЗРК Patriot і невдовзі передадуть три пускові установки

Фото ілюстративне із Вікіпедії
Фото ілюстративне із Вікіпедії

Про це повідомив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс.

Він наголосив, що Нідерланди вже доставили радарну систему і «дуже скоро» країна постачить три пускові установки. За словами нідерландського міністра, його країна намагається знайти й інші елементи, які необхідні для укомплектування системи Patriot.

Колишня пані міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен раніше запропонувала таку ідею — Нідерланди у співпраці з іншою неназваною країною нададуть різні компоненти систем Patriot, щоб Україна отримала повноцінний комплекс.

Нинішній міністр оборони Нідерландів каже, що наразі є кілька країн, які також дуже хочуть допомогти Україні, але вони «зіткнулися з деякими проблемами, через які не можна зібрати цю систему». Партнери України також думають не лише про поставки Patriot, а, наприклад, і про поставки NASAMS.

Інших подробиць Рубен Брекельманс не розкрив, щоб не інформувати Росію. Водночас він зауважив, що потрібно балансувати допомогу Україні, адже інші країни також потребують систем Patriot, щоб захищати повітряний простір.

Міністр оборони Нідерландів також розповів деякі деталі про F-16, яких його країна обіцяла надати Україні 24 одиниці. Наразі Нідерланди постачили 18 F-16 у Європейський навчальний центр Румунії, де зараз навчаються українські пілоти. За словами Рубена Брекельманса, минулого тижня перший український пілот почав там навчання. Кількості літаків, які вже в Україні, і термінів наступних постачань нідерландський міністр не вказав.

Схожі новини