Передплата 2024 «Добрий господар»

На фронт передали два комплекси «Ай-Петрі» підрозділу ударних БПЛА «Птахи Мадяра»

  • 15.09.2024, 11:50
  • 204

Петро Порошенко передав два комплекси протидії технічній розвідці ворога «Ай-Петрі» 414-му окремому полку безпілотних авіаційних ударних систем «Птахи Мадяра»

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

У цьому підрозділі, який зараз воює на Сході України, оператором БПЛА служить Святослав Бойко — учасник Революції гідності, волонтер, музикант, фронтмен гурту «Широкий Лан», який 24 лютого 2022 року прийшов на Лаврську і став на захист України в лавах 206-го батальйону ТрО. Пізніше опанував роботу з дронами, після оборони Києва воював і на Херсонщині, і під Бахмутом, і в інших гарячих точках фронту.

«Саме на цьому майданчику 24 лютого 2022 року ми приймали присягу. Тут був і Свят, і весь склад нашого батальйону. А сьогодні вони вже розповсюдились по всім Збройним Силам», — згадує Порошенко.

«Сьогодні відбувається передача комплексів „Ай-Петрі“ 414-му окремому полку безпілотних авіаційних ударних систем. З нетерпінням очікуємо введення в роботу цих комплексів. На перемогу має працювати кожен. Ми отримуємо ці комплекси, і ця техніка буде працювати в надійних руках. І вона принесе багато користі», — говорить Бойко.

«Наша команда продовжує інвестувати в розробку та виробництво комплексів „Ай-Петрі“, які вдало показали себе на фронті у боротьбі із ворожими „Орланами“ та „Суперкамами“. Він не дає змоги російським БПЛА дістатися українських позицій та завдати удару», — констатує Порошенко.

«Комплекси передаються із унікальними шестидіапазонними засобами радіоелектронної боротьби. Там є Старлінки, станції живлення, всі необхідні позиції для того, щоб наші друзі, наші побратими мали можливість дуже ефективно виконувати свої завдання. Комплекси дуже добре себе вже показали. А друзям завжди передавати приємно», — говорить пʼятий президент.

«Щоб долати ворога, ми повинні перегравати його, бути на крок швидшими за супротивника. Маємо вкладатися у розвиток новітніх технологій, які рятуватимуть найцінніше — життя наших воїнів», — переконаний Порошенко. «Спільними силами ми можемо багато і навіть більше. Тому разом — і до перемоги», — додає Святослав Бойко.

Як відомо, у листопаді минулого року Петро Порошенко інвестував власні кошти у розробку новітньої системи РЕБ «Ай-Петрі». Сума інвестицій сягнула 200 млн грн. На фронті вже працюють десятки цих комплексів.

російські дрони-розвідники і ударні БПЛА — Ланцети, Зали, Орлани та інші - постійно загрожують нашим військам. За словами пʼятого Президента, умови сучасної війни вимагають технологічних рішень. «Це — кібербезпека, яка має унікальні властивості, розроблена фахівцями нашої команди — програмістами, інженерами. Ми налагодили серійне виробництво. Моя мрія, щоб уся смуга оброни була під надійним прикриттям кіберзахисту, ефективним для протидії всім системам безпілотних літальних апаратів», — говорить Петро Порошенко.

Схожі новини