Передплата 2024 ВЗ

Львівські медики видалили пухлину колишньому Почесному консулу України у Єгипті

  • 12.09.2024, 13:15
  • 378

Пацієнт львівських лікарів — Мансуль Абдель Монейм Ібрагім, який упродовж 17 років він був Почесним Консулом України у місті Александрія (Єгипет)

Фото Першого медичного об'єднання Львова
Фото Першого медичного об'єднання Львова

73-річний Мансуль Абдель Монейм Ібрагім уже чверть століття живе на 2 країни: Єгипет та Україну. Має і там, і там бізнес та дипломатичні зв’язки. 17 років він був Почесним Консулом України у місті Александрія (Єгипет). За участь у звільненні українських суден та моряків єгиптянин його нагородили відзнаками від МЗС та Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Після повномасштабного вторгнення чоловік не виїхав із України. Він залишився і торік у жовтні, коли у нього почалися проблеми із сечовипусканням та з’явилися болі. Чоловік звернувся за допомогою до українських медиків. Діагноз, який ті повідомили після КТ- та МРТ-обстеження, приголомшив єгиптянина. У нього виявили рак передміхурової залози.

«Я перебував у глибокій депресії. Хоча я усвідомлюю свій вік, мене надзвичайно пригнічували думки про своїх трьох дорослих доньок, які живуть у різних країнах. Що вони можуть залишитись без батька, а їхні діти без дідуся. Я не хотів їхати на лікування за кордон. Звертався до кількох онкоцентрів у Києві та Львові, де мені пропонували операцію. Але через страх я категорично відмовився. Лише коли потрапив до Лікарні Святого Пантелеймона, у мене з’явилася надія,» — розповів Мансуль Абдель Монейм Ібрагім.

До львівських спеціалістів єгиптянин звернувся цьогоріч у квітні. Онкологи обстежили пацієнта і вирішили, що йому може підійти і альтернативне лікування — променева терапія. Вона є менш ризикованою, ніж хірургічне втручання, та не вимагає тривалого реабілітаційного періоду.

«Пацієнт обрав пройти курс променевої терапії на сучасному лінійному прискорювачі разом із гормонотерапією. Використання нами сучасних методик, а саме опромінення під візуальним контролем з використанням VMAT (об'ємно-модульована дугова терапія) — дало змогу досягти бажаного ефекту за меншої кількості сеансів. 28 замість стандартних 37. Лікування відбувалося амбулаторно, і пацієнт майже не змінював свого звичного способу життя, окрім хіба що деяких дієтичних обмежень. Останнє МРТ показало відсутність пухлини. Нині пацієнт почувається добре. Він продовжує гормонотерапію під регулярним наглядом лікаря,» — зазначила Вікторія Лисак, завідувачка Онкологічного центру Лікарні Святого Пантелеймона.

Нині, коли завдяки променевій терапії пухлина зникла, літній єгиптянин вирішив, що далі житиме інакше. Тепер він хоче менше займатися справами, а натомість — якомога більше часу приділяти дочкам та онукам. Бо усвідомлює, що бути поруч із сім'єю — це найважливіше в житті.

Схожі новини