Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У США допрацьовують плани щодо розширення зони ударів України по території росії, — джерело

  • 12.09.2024, 17:15
  • 249

Білий дім завершує роботу над планом послаблення деяких обмежень на використання ЗСУ американської зброї та кращого захисту від російських ракет для ураження цілей на території рф

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це повідомили джерела у Білому домі.

Відомо, переговори відбулися у тісному колі невеликої групи посадовців у Білому домі.

Деталі плану все ще узгоджують. Та офіційні особи у Вашингтоні, Лондоні та Києві останніми днями обговорювали розширення території всередині Росії, по якій Україна може завдати удару зброєю американського та британського виробництва.

Вони також обговорювали, як запобігти новим транскордонним атакам з боку рф, зокрема — й те, що США погодилися дозволити Україні використовувати британські ракети дальнього радіусу дії, які містять американські компоненти, для ударів по території росії.

«Нинішні переговори між Вашингтоном і Києвом знаменують собою значну зміну тональності порівняно з тими, які дві країни вели на початку літа. Це свідчить про те, що адміністрація Байдена, можливо, готова нарешті погодитися на прохання Києва, щоб дати можливість українським військовим сильніше захищати себе і робити більш агресивні кроки всередині рф», — пише джерело.

Протягом кількох місяців високопосадовці США чинили опір закликам України та інших європейських країн зняти всі обмеження на використання переданої американської далекобійної зброї для ураження території росії.

У червні радник з питань національної безпеки Джейк Салліван зазначив, що США можуть бути готові збільшити територію, на якій вони дозволять Україні використовувати американську зброю в рф.

Схожі новини