Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Під час вагітності виявили підозру на злоякісне утворення: львівські лікарі допомогли жінці народити здорову дитину

  • 10.09.2024, 18:30
  • 246

Лікарі Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру прийняли пологи у жінки, в якої виявили підозру на злоякісне утворення. Як повідомили в лікарні, під час вагітності пані Оксана проходила планові обстеження і на одному з них почула неочікувані слова — підозра на нульову стадію онкозахворювання

Фото: Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр
Фото: Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр

«В мене взяли цитологічний мазок. А вже за кілька днів, лікарка перетелефонувала мені і сказала, щоб я приїхала в поліклініку, бо в мене недобрий аналіз», — пригадала пані Оксана.

Дослідження показали, що у жінки є підозра на злоякісне утворення. Тож лікарі порадили жінці перервати вагітність та звернутись до онколога, аби розпочати лікування.

Пані Оксана потрапила до онкогінеколога Світлани Струк, яка після низки обстежень та консультацій з різними спеціалістами взяла пацієнтку під свою відповідальність і запевнила — все буде добре.

Усю вагітність пані Оксану консультували гінекологи та онкологи.

«Пацієнтка перебувала під пильним наглядом лікарів. Виконувала всі рекомендації, приймала препарати, які були необхідні і дитинка народилась абсолютно здоровою. Звичайно, для нас було дуже важливим і здоровʼя мами, тому ми діяли злагоджено», — пояснила Світлана.

Після народження доні пані Оксана пройшла додаткові обстеження, які показали, що жодних ризиків для її життя та здоровʼя вже немає. Тож жінка абсолютно здорова.

Сьогодні вона дякує лікарям і переконує, щоб не сталось, завжди треба вірити у краще.

«Світлана Михайлівна лікар від Бога. Вона врятувала мені дитину, вона подарувала нам справжнє диво, і я навіть не знаю як описати це чудо, яке відбулось», — розповіла пані Оксана.

Лікарі зауважують, рання діагностика — це запорука успішного лікування.

Схожі новини