Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна буде виготовляти зброю під землею, — Зеленський

  • 07.09.2024, 18:15
  • 182

Україна планує організувати підземне виробництво зброї та боєприпасів, щоб менше залежати від затримки закордонних постачань

Фото із сайту Офісу президента Україна
Фото із сайту Офісу президента Україна

Про це оголосив президент України Володимир Зеленський на міжнародному економічному форумі «Амброзетті» в Італії.

«путін шукає в найгірших режимах по всьому світі більше ракет, щоб мати можливість продовжити вбивати українських дітей. Ми намагаємося знайти системи, щоб захистити себе. Росія використовує балістичні ракети з Пхеньяна, ударні дрони з Тегерана і значну кількість грошей з російської нафти, щоб продовжувати цю війну так довго, як можливо, і позбавити нашу країну життя», — заявив Зеленський.

Президент наголосив, що Україна щодня будує укриття для шкіл і підземні школи, щоб українські діти могли навчатися в безпеці. Крім цього, Україна переміщує українські підприємства, щоб економіка могла й далі функціонувати.

«Ми почнемо виробництво зброї під землею, щоб українські солдати могли захистити себе, навіть коли постачання від наших партнерів затримується. І ми поступово переносимо цю війну назад у рф, щоб путін врешті-решт відчув тиск шукати лише однієї речі - миру», — наголосив Зеленський.

Схожі новини