Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Львівщині припинили роботу каналу незаконного переправлення військовозобов'язаних за кордон

  • 30.08.2024, 17:45
  • 266

Ще один канал незаконного переправлення військовозобов'язаних за кордон перекрили правоохоронці Львівщини

Фото поліції
Фото поліції

За можливість незаконно виїхати з України організатор схеми — 28-річний мешканець Вінницької області, отримував від «клієнтів» від 5 до 10 тисяч доларів.

Відомо, що підозрюваний організовував для чоловіків призовного віку схему перетину державного кордону України у період дії воєнного стану, вносивши їх особисті дані у відповідну базу. Це надавало можливість «клієнтам» перетинати державний кордон України з країнами Європейського Союзу, після чого частина з них назад не поверталися.

Зловмисника викрили оперативники Управління міграційної поліції у Львівській області спільно з слідчими Яворівського районного відділу поліції та військовослужбовцями 7-го прикордонного загону Державної прикордонної служби України, за процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури.

Йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі від семи до дев’яти років з позбавленням права мати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Схожі новини