Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна передасть США список цілей у росії, по яких хоче бити далекобійною зброєю, — джерело

  • 27.08.2024, 12:30
  • 295

Україна надасть Адміністрації президента США Джо Байдена список цілей на території рф, по яких вона могла б вдарити американською далекобійною зброєю. Це остання спроба переконати Штати скасувати обмеження

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Хоч Україна надала США список деяких потенційних цілей у росії ще раніше, цей буде детальнішим. За трьох джерел, міністр оборони України Рустем Умєров і керівник Офісу президента Андрій Єрмак цього тижня відвідають Вашингтон і подадуть новий список американській стороні.

США вже кілька місяців вважають, що скасування обмежень на далекобійні удари не матиме стратегічного значення у війні, бо рф перемістила свої найважливіші цілі, зокрема — літаки, подалі від кордону і зробила їх недосяжними для ударів.

Однак Україна визначила кілька важливих цілей, які зможе вразити за допомогою американських ракет. Тож ймовірно, що новий список цілей змусить президента Байдена змінити свою думку.

Україна наполягає, що зняття всіх обмежень є необхідним, бо це дасть військовим більшу свободу для боротьби з рф у межах її кордонів. Однак у США побоюються, що зняття обмежень призведе до ескалації та спровокує росію на ще більш агресивні атаки на Україну.

Українські законодавці та посадовці кажуть, що бачать ознаки того, що дехто в адміністрації Байдена обдумує можливість зняти обмеження найближчими днями. Депутат від Демократичної партії також заявив, що США розглядають запит України. Офіційно Білий дім не заявляв про зміну своєї політики.

Президент України Володимир Зеленський після найбільшої повітряної атаки рф 26 серпня заявив, що союзники України мають скасувати всі обмеження на використання зброї.

Схожі новини