Передплата 2024 «Добра кухня»

російські військові засіли у жіночій колонії у курській області та відбивають атаки ЗСУ, — джерело

  • 23.08.2024, 13:45
  • 232

ЗСУ штурмують будівлю жіночої колонії у курській області, в якій заховалися російські військові

Фото Bild
Фото Bild

За даними джерела, під час операції у курській області Сили оборони України вийшли до жіночої колонії, за які наразі тривають запеклі бої.

«У селі Мала Локня, за 14 кілометрів від українського кордону, російські військові перетворили жіночу виправну колонію № 11 на фортецю і чинять запеклий опір ЗСУ. Ймовірно, в обороні установи беруть участь навіть охоронці колонії.

З 2011 року в колонії утримуються 203 засуджені злочинниці, засуджені до строків від 10 до 20 років позбавлення волі. Водночас кілька десятків російських солдатів закріпилися навколо колонії, звели барикади та використовують сторожові вежі в’язниці як вогневі позиції, а масивні будівлі як захист від українських атак", — йдеться у матеріалі.

Відомо також, що українські військові обстрілюють сторожову вежу біля входу до жіночої колонії із бойових машин піхоти Marder німецького виробництва, а також атакують безпілотниками.

«російські військові блогери підтверджують, що Мала Локня майже повністю оточена українськими підрозділами, але всередині комплексу солдати ЗС РФ продовжують тримати оборону. Міноборони РФ повідомляє, що всі атаки українських військ на Малу Локню було відбито. Поки що невідомо, скільки ув’язнених все ще перебувають у жіночій колонії у Малій Локні», — підсумували у матеріалах.


Джерело: Bild

Схожі новини