Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові можна оглянути збірку глинянського візерункового текстилю

  • 21.08.2024, 20:00
  • 146

У Львові можна оглянути збірку глинянського візерункового текстилю

Фото: ЛОР
Фото: ЛОР

Виставка «Глинянський килим — мистецькі школи» відкрилася у Комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівський палац мистецтв»

До експозиції увійшли експонати Відділу ткацтва і килимарства КЗ ЛОР «Історико-краєзнавчий музей» (м. Глиняни), з колекції килимів Школи-майстерні Зена-Глиняни-Art-Студія, з фондових збірок Львівської національної академії мистецтв, Косівського інституту декоративно-прикладного мистецтва та КЗ ЛОР «Львівський державний коледж ужиткового мистецтва ім. Івана Труша», а також творчі роботи митців-учасників Міжнародного етномистецького проєкту «Екологічний ракурс».

«Глинянський візерунковий текстиль — це широкий асортимент рукотворних художніх тканин. У 2023 році мистецтво глинянського візерункового текстилю внесено до переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України. Ці килими й візерунки — це мовчазні свідки історії, що втілюють багатовікову майстерність і творчість українського народу. Кожен елемент орнаменту несе в собі символіку, що передавалася з покоління в покоління, відображаючи духовний і культурний світ наших предків», — зазначили організатори.

Виставка працює до 15 вересня щодня, крім понеділка, з 11:00 до 17:30 години.

Адреса: м. Львів, вул. Коперника, 17.

Схожі новини