Передплата 2024 «Добра кухня»

Американська лікарня створила свою кіностудію

  • 19.08.2024, 17:45
  • 270

У США лікарня, яка стала відомою за серіалом Netflix, створила власну кіностудію

Фото Netflix
Фото Netflix

У США лікарня «Ленокс Хілл», що належить до системи охорони здоровʼя Northwell — некомерційної мережі охорони здоров’я, яка є найбільшим постачальником медичних послуг у штаті Нью-Йорк — заснувала власну кінематографічну студію.

Партнером стала продюсерська компанія CreativeChaos vmg — фінансова та виробнича компанія для документальних, телевізійних та художніх фільмів. Розташовується в Брукліні, Нью-Йорк..

Лікарня та її працівники стали популярними після успіху однойменного серіалу від Netflix «Ленокс Хілл» та документального фільму початок COVID-19 «Перша хвиля».

Однак, за словами директора Northwell Майкла Даулінга, «Ленокс Хілл» не отримувала коштів від цих шоу.

Він пояснив рішення про запуск власної кінематографічної студії тим, що спостерігати за реальними лікарями цікавіше, ніж за акторами, які їх грають. Водночас це стане хорошою рекламою для медзакладу — глядачі, які бачили шоу, найімовірніше рекомендуватимуть лікарню своїм знайомим.

Тепер буде ще більше телешоу та фільмів про лікарів та їхню роботу — «Ленокс Хілл» вже почала роботу над пʼятьма новими проєктами.

Проте створення кіностудії на базі лікарні порушує питання конфіденційності пацієнтів, яку за законами, мають зберігати. Керівництво говорить, що у них не було проблем з отриманням дозволу на зйомку від пацієнтів в жодному з попередніх шоу.

Схожі новини