Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Окупанти підступають до Покровська, — очільник МВА

  • 19.08.2024, 11:25
  • 235

Мешканці мають максимум два тижні на евакуацію

Фото Deep State
Фото Deep State

Про це повідомив начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк.

Враховуючи терміни просування російської армії, у мешканців Покровська є тиждень-два на евакуацію, припускає місцева влада і закликає людей виїхати вже, поки це можливо ще зробити у спокійному режимі. Наразі у Покровську працюють усі сервіси та служби. Та начальник МВА прогнозує, що вже невдовзі їхню роботу доведеться припиняти.

«На сьогодні поки що к Покровську працює все, всі сервіси, повністю. Тобто, і вода, і електрика, і газ, і комунальний транспорт їздить. І магазин, ринки, банки, суд, ДМС, ЦНАП. Поки що працює все. Але ми розуміємо, що тиждень там буде згортатися потихеньку», — наголосив він.

Глава МВА прогнозує, що вже цього тижня у місті запровадять примусову евакуацію дітей.

«У нас було 13 700 дітей до повномасштабної війни. Зараз в громаді залишається ще 4 788 дітей, тобто третина ще залишається… Я думаю, що ми дійдемо до того на цьому тижні, що в нас буде теж примусовий вивіз дітей», — додав Добряк.

За його словами, приблизно 60% мешканців виїжджають з Покровська самотужки, власним транспортом: «Учора виїхали 490 людей. З них тільки 135 виїхали потягом. А решта виїхали своїм транспортом, з речами, з прицепом. Ми спокійно можемо як мінімум 1000 людей вивозити. На це є ресурс. Аби поїхали».

Схожі новини