Передплата 2024 «Добра кухня»

росіяни сповільнюються на певних напрямках Харківщини, — пресцентр

  • 18.08.2024, 13:30
  • 334

Ситуація на Харківському напрямку досі є складною. Ворог намагається прорвати оборону і проникнути вглиб позицій українських військ

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив речник ОТУ «Харків» Віталій Саранцев.

«В окремих локаціях можна побачити зниження активності ворога, де він не здійснює активних штурмових дій, проте він там починає зведення фортифікацій», — зазначив Саранцев.

Загалом, за його словами, ситуація на цьому напрямку залишається складною.

В ОТУ «Харків» розповіли, що на добу по позиціях оборонців на Харківському напрямку зафіксовано 300−400 обстрілів.

Саранцев також зауважив, що днями противник все менше використовує тактичну авіацію на Харківщині.

«Якщо ще кілька тижнів тому ми фіксували 30−50 КАБів на добу, то зараз ця кількість значно зменшилася — буває 2 КАБи, вчора був 1 КАБ, позавчора — 4. Тобто в рази зменшилася кількість застосування тактичної авіації, відповідно і використання керованих авіабомб», — розповів він.

На його думку, це можна пов’язати з кількома причинами. Зокрема, з тим, що противник застосовує тактичну авіацію на більш важливих для себе напрямках, Покровському або в Курській області чи на Сумщині.

«Також це можна пов’язати з тим, що внаслідок успішних дій, які здійснили спільними зусиллями ГУР та Сил оборони, знищено аеродромну інфраструктуру, паливно-мастильні матеріали, склади із боєприпасами, тобто у противника значно зменшився цей ресурс і він намагається оптимізувати його використання і задіює його лише на найважливіших для нього напрямках», — додав речник ОТУ «Харків».

Схожі новини