Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Краматорську на забитих вікнах палацу культури зʼявилися портрети полеглих воїнів

  • 13.08.2024, 12:45
  • 234

Українська художниця Анастасія Раус створила портрети полеглих військових на листах фанери, якими закрили вибиті вікна палацу культури Краматорська після російського обстрілу

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

Про це повідомив очільник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

На дощечках зобразили Дмитра (Да Вінчі) Коцюбайла, Ірину (Чеку) Цибух, Євгена (Малі) Браха, Назарія (Грєнку) Гринцевича, Михайла (Мішаню) Жаркова, Андрія (Леміша) Плитуса та Станіслава (Востока) Артеменка.

«Дякую пані Анастасії за цікаву ідею та увагу до питання збереження пам’яті про наших захисників. Маємо пам’ятати кожного, хто віддав своє життя за Україну!» — наголосив Філашкін.

Сама мисткиня розповіла, що портрети написала акрилом на фанері з будівлі, яка є памʼяткою архітектури. Анастасія зобразила воїнів тому, що вже зараз хоче порушити питання: «Як ми будемо пам’ятати та шанувати полеглих? Коли війна скінчиться і буде час відкривати вікна й знімати фанери, що ми зробимо із цими портретами полеглих: віднесемо їх на смітник, спалимо чи створимо для них музей?».

За її словами, ці портрети в центрі міста також мають на меті нагадувати цивільним «якою ціною», а для військових — це «своєрідна подяка за їхню працю, і показати їм, що ми їх цінуємо».

Схожі новини