Передплата 2024 ВЗ

Ізраїль заявив, що вдарив по командному центру ХАМАС у школі в Газі

  • 10.08.2024, 20:30
  • 181

Повідомляють про сотні загиблих

Фото Reuters
Фото Reuters

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що завдала удару по командно-контрольному центру угруповання ХАМАС, що розташовувався у школі Аль-Табаїн поруч із мечеттю в Дарадж-Туффа в Газі.

За даними ЦАХАЛ, уражений командно-контрольний центр «слугував укриттям для терористів і командирів ХАМАС, з нього планувалий здійснювали різні атаки на сили ЦАХАЛ та Ізраїль».

Перед ударом, як стверджують ізраїльські військові, вони вжили «численних заходів», щоб зменшити ризики для цивільних. Зокрема, ЦАХАЛ заявив про використання високоточних боєприпасів і розвідувальної інформації, а також повітряного спостереження.
Про наслідки удару Армія оборони Ізраїлю не повідомила.

Водночас Агентство цивільної оборони Гази, підконтрольне ХАМАС, стверджує, що через ізраїльський удар по школі загинули 90—100 людей, ще десятки дістали поранень. ХАМАС каже, що там загинули понад 100 людей — у школі жили палестинські біженці. Представники угруповання стверджують, що удар по школі стався під час ранкової молитви.

Представник ЦАХАЛ Надав Шошані стверджує, що у школі діяли щонайменше 20 членів ХАМАС. Він сказав, що дані ХАМАС про загиблих «не відповідають інформації, яку має в своєму розпорядженні ЦАХАЛ».

Схожі новини