Передплата 2024 «Добра кухня»

росія не хоче перекидати сили на курськ, — аналітики

  • 10.08.2024, 11:45
  • 189

Командування армії рф може наразі чинити опір передислокації сил з інших оперативних напрямків, аби не допустити, щоб події у уурській області зірвали російські наступальні операції на сході України

Фото із росЗМІ
Фото із росЗМІ

російське військове командування, схоже, покладається на наявні підрозділи, які розгорнуті в районі кордону, і на легкодоступні сили в тилу, більшість з яких — це підрозділи, укомплектовані солдатами строкової служби і нерегулярними формуваннями, для протидії ситуації у аКурській області.

Ці підрозділи, ймовірно, першими відреагують, навіть якщо російське військове командування вирішить перекинути додаткові, більш досвідчені підрозділи з інших частин театру воєнних дій.

Військове командування рф, згідно із повідомленнями, перекинуло сили з невизначених оперативних резервів, додаткові підрозділи, укомплектовані призовниками, спецназ (Головне розвідувальне управління генерального штабу росії, сили спеціальних операцій, додатковий чеченський спецназ «Ахмат», що діє під егідою Міністерства оборони Росії, а також 1-й армійський корпус Донецької народної республіки (АК ДНР) і колишніх військовослужбовців «Групи Вагнера» у райони курської області.

«російське військове командування, можливо, перекидає до курської області більш досвідчені та краще забезпечені фронтові підрозділи зі східної або південної України, але для прибуття таких підрозділів до курської області, ймовірно, знадобиться додатковий час», — пишуть фахівці.

російський військовий блогер повідомив, що підрозділи 44-го армійського корпусу (Ленінградський військовий округ) російського північного угруповання військ діють поблизу рильська, однак припустив, що російське військове командування, можливо, перекидає підрозділи, які накопичило для наступальної операції на півночі Харківської області.

Якщо це правда, то, можливо, російське військове командування вирішило, що зрив наступальної операції на півночі Харківської області є необхідною жертвою, уникаючи при цьому передислокації з більш пріоритетних ділянок фронту.

Більш масштабна передислокація російських військ з прифронтових районів, ймовірно, буде повільнішою, і більш боєздатні фронтові підрозділи можуть почати прибувати до курської області уже днями.

Схожі новини