Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Часовому Ярі досі живуть пів тисячі людей, — ОВА

  • 09.08.2024, 16:15
  • 223

Доставляти у місто гуманітарну допомогу майже неможливо

Часів Яр. Фото із соцмереж
Часів Яр. Фото із соцмереж

На Донеччині є міста в яких, попри відсутність їжі, води медичної допомоги, продовжують жити цивільні. Вони відмовляються евакуюватися у більш безпечні місця.

Про це розповів начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

Він наголосив, що у Часовому Яру вже понад рік немає води та світла, та цивільні там залишаються.

«Ані води, ані світла, ані газу, нічого немає. Просто мертве місто. До 500 людей там. Виживають на тих харчах, які накопичили із залишків гуманітарної допомоги», — пояснив він.

Філашкін зазначив, що коли є можливість людям привозять гуманітарну допомогу, попередньо узгодивши свої дії з військовими. Та на скільки того, що привезли, людям вистачає - невідомо. Однак не видно, що місцеві хотіли виїжджати.

«Вони до всього адаптуються. Нехай тушонка і протермінована, головне, вона є. А значить — не треба нікуди виїжджати. Така логіка. Сидять і чекають». — розповів Філашкін.

Начальник ОВА додав, що також окупанти не дають доставляти продукти та гуманітарну допомогу у Торецьк та Красногорівку.

«У Торецьк заїхати майже неможливо, в Очеретинську громаду — теж неможливо, у Красногорівку вже тижні три неможливо завезти гуманітарну допомогу. У Вугледар керівництво міста разом із військовими один раз на тиждень намагається потрапити. Вдається не завжди, це залежить від ситуації з безпекою та подій на лінії фронту. Є міста, які за останній час уже стали частково окупованими», — наголосив Філашкін.

Схожі новини