Передплата 2024 «Добрий господар»

На Тернопільщині встановили рекорд України, зібравши 21 897 гривень для допомоги ЗСУ з монет номіналом 1 гривня

  • 04.08.2024, 16:15
  • 275

21 897 гривень для допомоги ЗСУ з монет номіналом 1 гривня зібрали жителі села Нагірянка Тернопільської області

Фото: Лана Вєтрова
Фото: Лана Вєтрова

Про це повідомила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

«У селі Нагірянка Тернопільської області у касах магазинів закінчились всі монети номіналом 1 гривня. А як тільки вони десь з’являлися, то миттєво наповнювали цю діжку. До полювання за монетами 1 гривня підключилася вся громада — від малого до великого. Коли ми зайшли в сільську крамницю, нам продавчиня ще з порога сказала: „Якщо ви за гривнями, то щойно діти забрали останні“. Усі монети в одну діжку не помістились, і це додавало людям ще більшого запалу. А процедуру підрахунку нам довелось починати двічі, бо з усіх боків ще бігли з гривнями діти — хтось затис гроші в кулачках, хтось приніс в коробочці з-під маминого крему, і навіть в пляшці від Кока-Коли, так, що ледве їх звідти витрусили», — розповіла Лана Вєтрова.

Загалом — і жовтих, і білих монет нарахували 21 897 гривень. Це виявилось вдвічі більше, ніж спершу планували організатори рекорду — Благодійний фонд «Надійний тил громади», керівник — Олександр Зарівний. Рекорд України «Найбільша кількість монет номіналом 1 гривня на допомогу ЗСУ» громада присвятила пам’яті свого односельця, 24-річного Воїна Володимира Кляштофорського, який, на превеликий жаль, загинув в бою в Луганській області напередодні рекорду.

Національний Реєстр Рекордів дякує координаторці рекорду Альона Ніяскіна за чітку і відповідальну роботу та ведучій заходу Іванна Капій, директорці Улашківської мистецької школи. Відзначимо, що це вже другий рекорд Нагірянської громади. Що ж, очікуємо третій, щоб визнати цю громаду однією з найактивніших в Україні.

Схожі новини