Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У росії через невдачі на фронті заарештували ще одного військового командира — ISW

  • 03.08.2024, 14:30
  • 309

Влада рф заарештувала ексзаступника командира з тилу 144-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Московського військового округу полковника Дмитра Пєшкова, ймовірно, на тлі російських невдач на фронті

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За даними російських ЗМІ, арешт відбувся 2 серпня. Полковника звинуватили у розкраданні продовольчих пайків для солдатів рф, які воюють в Україні. Сам Пєшков не визнав свою провину.

«Арешт Пєшкова, ймовірно, є частиною цілеспрямованих зусиль Кремля, спрямованих на усунення високопоставлених російських чиновників з Міністерства оборони (МО) росії, що може бути використано для опосередкованого покарання командирів за невдачі їхніх підрозділів або для того, щоб утримувати в лавах російських збройних сил лояльних і слухняних офіцерів», — вважають аналітики ISW.

Зазначається, що підрозділи 144-ї мотострілецької дивізії проводять наступальні операції в районі населених пунктів Терни і Невське у Луганській області з обмеженим успіхом і нещодавно втратили частину території через обмежені українські контратаки в цьому районі.


Джерело: ISW

Схожі новини