Передплата 2024 «Добра кухня»

У Миколаєві перейменували вулицю вулиці на честь Героя Гліба Бабіча

  • 28.07.2024, 13:55
  • 176

Одну з вулиць в рідному місті Гліба Бабіча Миколаєві назвуть на його честь

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

«Вулиці Героя Гліба Бабіча — бути! Тепер одна з них розташована в його рідному Миколаєві. Ми повинні були зробити це: стерти з українського міста частину російщини та увічнити пам’ять про справжнього Героя. Ми доклали максимальних зусиль, і нам це вдалося. Дякую Діні Барті за ідею, а миколаївцям — за рішення», — зазначив Петро Порошенко.

«Тепер, гуляючи цією вулицею, дорослі і діти згадуватимуть за що загинув чудовий друг, поет, воїн та філософ: за можливість кожного українця вільно ступати по своїй землі. Друже Глібе, ти назавжди з нами — у віршах, піснях, наших спогадах та назвах вулиць. Тепер не тільки в Києві, а й у твоєму рідному Миколаєві», — зазначив п’ятий президент України.

Як відомо миколаївська громада підтримала перейменування однієї з вулиць на честь Гліба Бабіча.

Під час чергової поїздки на південь для передачі допомоги військовим Петро Порошенко зустрічався з ініціативною групою, яка запропонувала назвати на честь Гліба Бабіча одну з вулиць міста.

Ветеран війни проти російської агресії, співзасновник ГО «Res_Publika. Брати по Зброї», поет і громадський діяч Гліб Бабіч народився у Миколаєві, загинув у липні 2022 року біля Ізюма на Харківщині.

До 2019 року Гліб був командиром взводу 10-ї ОГШБр. Після 24 лютого 2022 року став бійцем сил ТРО Києва. Написав понад 500 пісень та віршів. Пісні на вірші Гліба Бабіча виконує гурт Kozak System — «Подай зброю», «Сила і зброя», «Досить сумних пісень», «Свобода наче любов», «Мольфар», «Ті, що тримають небо над Різдвом» та «Не покинь».Гліб Бабіч втілював в життя багато проєктів допомоги армії, зокрема останній його проєкт зі створення комплексу оптико-електронної розвідки «Локі». Комплекси оптичної розвідки, які спроєктував Гліб Бабіч вздовж лінії фронту, врятували багато життів українських воїнів.

Ветеранська організація «Res_Publika. Брати по Зброї» тепер носить його імʼя, а її учасники з початку повномасштабного вторгнення воюють на фронті.

У жовтні минулого року ініціативна група киян запропонувала перейменувати вулицю Канальну на честь Гліба Бабіча. У додатку «Київ Цифровий» відбулося голосування. У січні цього року Київрада ухвалила рішення щодо перейменування вулиці на честь Героя і Поета.

Схожі новини