Передплата 2024 «Добра кухня»

Біля Личаківського військового цвинтаря облаштують нову зупинку громадського транспорту

  • 15.07.2024, 17:15
  • 301

На вулиці Мечникова навпроти Личаківського військового цвинтаря для зручності відвідувачів облаштують зупинку громадського транспорту

Фото Львівської міськради
Фото Львівської міськради

Також неподалік з’явиться новий пішохідний перехід. І зупинка, і перехід будуть пристосовані для маломобільних людей.

Відповідне рішення 12 липня затвердила міська комісія з безпеки дорожнього руху.

Про це повідомили в управлінні безпеки та вуличної інфраструктури

«Наявна найближча зупинка до поля почесних поховань № 86-А, де поховані герої українсько-російської війни, розташована біля центрального входу на Личаківський цвинтар. Зараз людям, які приїжджають на могили захисників, потрібно подолати ще майже 200 м від найближчої наявної зупинки. Адже вона розташована далі на вулиці Мечникова — біля центрального входу в музей «Личаківськиий цвинтар».

Нова зупинка буде відразу навпроти входу на Личаківський військовий цвинтар. Вона відповідатиме всім нормам доступності. Зокрема, посадкова платформа буде облаштована на одному рівні з підлогою низькопідлогового транспорту. Це дозволить маломобільним пасажирам без сторонньої допомоги потрапити в салон. І на зупинці, і на переході буде облаштована тактильна плитка. Також будуть понижені бордюри", — зазначили в управлінні безпеки та вуличної інфраструктури ЛМР.

Як уточнили в Личаківській районній адміністрації, роботи розпочнуть виконувати після виготовлення та погодження патрульною поліцією схеми організації дорожнього руху. Планується, що роботи мають бути виконані до жовтня цього року.

Також на цій локації буде нова зупинка громадського транспорту і на протилежній стороні вулиці. Однак, за словами заступника керівника управління безпеки та вуличної інфраструктури ЛМР Павла Сирватки, її облаштування передбачене в комплексі будівництва Меморіалу Героїв України.

Нагадаємо, у квітні у Львові завершився архітектурний конкурс на Меморіальний комплекс військових поховань Героїв України на вул. І. Мечникова. Переможцем конкурсу стала команда архітекторів Віктора Голубєва і Дмитра Райфшнайдера. Подивитися, яким є проєкт-переможець, які його особливості та головні акценти, можна за посиланням.

Додамо, що зараз у Львівській міській раді проєкт Меморіалу Героїв України обговорюють із рідними полеглих захисників. Під час таких зустрічей родини задають запитання про майбутній меморіал, вносять свої пропозиції, обговорюють деталі його реалізації.

Раніше у Личаківському районі відремонтували та зробили доступними зупинки громадського транспорту на вул. Медової Печери, 45 та 67. Роботи з облаштування безбар'єрного простору на зупинках громадського транспорту тривають і в інших районах Львова.

Схожі новини